De gekste decoratiestukken bij Inspiration Decors

OOSTMALLE - Wie eens iets origineels wil huren om zijn feest of evenement op te vrolijken, een openklappende sarcofaag, of een gorilla op ware grootte of zo, die neemt best eens contact op met Inspiration Decors. Dat is de nieuwe zaak van Kempense zakenmannen Peter Verhaert en Rudy Van Nuffelen.

De collega-zaakvoerders besloten na 30 jaar collegiaal zakendoen in interieur- en decoratie om de krachten te bundelen en een nieuw segment aan te boren in de wereld van de evenementen en de feesten.  Met Inspiration Decors bieden ze themadecors, decorstukken en rekwisieten aan bij zowel eventorganisatoren en -bedrijven als bij particulieren en kleinere firma’s die een feestelijk event plannen. “We deden vroeger wel eens wat feesten en als de mensen dan iets speciaals wilden, dan moesten we altijd op zoek gaan”, vertellen de zakenpartners van Inspiration Decors. “Dat bracht ons op het idee om het zelf te gaan doen, maar wel met net dat ietsje meer beleving: casinospelen die ook echt gebruikt kunnen worden, attributen waar je je hoofd door kan steken zodat er foto’s genomen worden…”

Verzameling

Het voorbije jaar hebben Peter en Rudy zowat heel Nederland en België afgereisd om decorstukken op de kop te tikken. Van grote sneeuwmannen over Suske en Wiske tot de oude lichtreclame van café Oud België. “We zitten nu aan zo’n tweeduizend rekwisieten die te huur zijn”, vertellen de twee mannen. “Er is veel tijd in gaan zitten, maar je moet met een zeker aanbod kunnen starten.”

Apart

Hoewel het bedrijf nog jong is, zijn er toch al enkele uitzonderlijke vragen gepasseerd.”Zo pasten we voor het Koninklijk Iepers Operettegezelschap een Egyptische sarcofaag aan zodat er een acteur kan uitstappen.”

De bonte verzameling van Inspiration Decors is te bekijken via www.inspirationdecors.be.