Biobest vindt AI-partner in Canada
Biobest Group nv met hoofdzetel in Westerlo is een wereldspeler op het gebied van biologische bestrijding van plagen en ziekten.… Lees meer
De Verswinkel uit Mol-Ezaart plaatst een automaat aan de winkel, waar klanten de klok verse en gezonde maaltijden kunnen afhalen, die thuis makkelijk op te warmen zijn.
“Ik denk dan aan videe met puree, quiche, lasagne bolognaise, yoghurt met rood fruit en granola, verse soep. Alles is huisbereid, met zoveel mogelijk lokale producten. En uiteraard kies ik voor de automaat ook herbruikbare of biologisch afbreekbare verpakkingen.”
Sarah Beenaerts, de uitbaatster van De Verswinkel, heeft woord gehouden. Goed anderhalf jaar na haar verhuis van de Statiestraat naar Mol-Ezaart heeft de winnaar van ‘Win een Winkel 2016’ de knoop doorgehakt en een automaat geplaatst. Bij de verhuis had ze het plan al opgevat. “Het was wikken en wegen. Maar toen ik via een klant de tip kreeg van een goed gereviseerd exemplaar, heb ik beslist de investering te doen.”
Sarah dacht al langer na over een automaat. “Heel wat klanten zijn dikwijls nog na sluitingstijd op zoek zijn naar iets lekkers, gezond en makkelijk. Met aan automaat kan ik hen 7 op 7, en 24 op 24 bedienen. Weekdag, weekend, overdag of nacht: ten allen tijde staan de gerechten van De Verswinkel nu ter beschikking.”
De Verswinkel gaan het 5de bestaansjaar in, Sarah is nog altijd heel blij met de keuze voor een eigen pand in Mol-Ezaart. “Het is nog elke dag keihard werken, maar mijn klantenbestand groeit nog elke dag, traag maar gestaag.”
Sarah timmert verder aan de weg om mensen bewust en gezond te laten eten. Corona bracht ook voor haar winkel de nodige uitdagingen, nu er veel meer afhaalmaaltijden aangeboden worden door restaurants. Toch valt de invloed hiervan op haar verkoopcijfers goed mee. “Mensen zullen eerder in het weekend kiezen voor take-away van hun favoriete restaurant. Maar ik krijg ook meer en meer de vraag waarom ik op vrijdag en zaterdag enkel op bestelling werk. Vooral de weckpotten met huisgemaakte videe, goulash, spaghettisaus en vol-au-veggie vallen in de smaak.”
“De reacties van zowel bestaande als nieuwe klanten zijn alvast super! Het is voor mij nog wat extra tandjes bijsteken, maar het doet me plezier dat mensen mijn dagelijkse kost weten smaken. Als ze niet tijdens de openingsuren tot bij mij kunnen komen, kan ik hen nu toch van dienst zijn. En mijn stralende glimlach denken de klanten er dan maar bij”, lacht Sarah breed.
Biobest Group nv met hoofdzetel in Westerlo is een wereldspeler op het gebied van biologische bestrijding van plagen en ziekten.… Lees meer
De Aspergehoeve in Geel-Punt opent vanaf zaterdag opnieuw de deuren. In de hoevewinkel van Ben Paepen liggen dagverse asperges in… Lees meer
Traditioneel opent Coöperatie Hoogstraten het seizoen op een feestelijke manier. Dit jaar verloopt de opening anders, met een digitale versie.… Lees meer
Deze week heeft de Ondernemingsrechtbank van Turnhout 13 bedrijven failliet verklaard. Lees meer
Badweelde uit Beerse opende een nieuwe vestiging in Mol. De Kempische zwembad- en outdoorspecialist vult hiermee een regio in waar… Lees meer
Reageer op dit bericht
Graag een reactie plaatsen op dit bericht? Registreer je dan nu op made-in.be
Heb je al een Made in-account?
Klik dan hier om in te loggen