Nieuws Kempen De Koeiketel is terug, als brasserie

De Koeiketel is terug, als brasserie

De Koeiketel is terug, als brasserie

TURNHOUT – Nieuw, maar met een heel vertrouwde naam voor de stad. Dat kan je zeggen van de nieuwe brasserie De Koeiketel die deze week is geopend in de Warandestraat. De naam verwijst naar de roemruchte ijzerwarenhandel die vroeger op dezelfde plaats was te vinden. Initiatiefnemer is Alex Verhoeven, die hiermee zijn derde restaurant opent. Voor het vierde zijn al plannen.

De Koeiketel was decennia lang een gekende ijzerhandel in de Turnhoutse Warandestraat. Nu vind je op diezelfde plek een brasserie met die naam. Aan het roer: Alex Verhoeven, de chef-kok die twee maanden geleden restaurant Hert opende op de bovenste verdieping van de Turnova-toren. Eerder stampte hij samen met zijn team ook al Seir in Kasterlee uit de grond. En in het voorjaar volgt bistro Bink in de Bloemekensgang.

De Koeiketel is in zijn nieuwe gedaante een brasserie met een knipoog naar de klassiekers uit het verleden aangevuld met technieken uit het heden. De zaak is volledig vernieuwd en biedt plaats aan 70 gasten. Frisse, groene tegels en moswanden zorgen voor een speelse touch naast de robuuste stalen materialen. “We brengen een keuken met eerbied voor product en bereiding aan een toegankelijke prijs”, vertelt Alex Verhoeven.

Geschiedenis

De Koeiketel opent donderdag in het pand waar tot voor kort Bistro Calander was gevestigd, in Residentie Jacobsmarkt, een complex met assistentiewoningen. Alex Verhoeven voelde een heel persoonlijke interesse voor deze locatie “De grootouders van mijn vrouw, Nathalie de Baenst, hebben vroeger altijd ijzerwinkel De Koeiketel uitgebaat. Daardoor zijn we dit pand en de horecazaak die er werd ondergebracht blijven volgen”, vertelt Alex Verhoeven. “Maar we vonden dat er te weinig mee gebeurde. We zijn met de eigenaars gaan praten, en hebben hen aangeboden om er iets mooi van te maken.”

De nieuwe eigenaars willen breken met het imago van ‘serviceflat-brasserie’ dat aan bistro Calander hing. Veel inwoners van Turnhout wisten niet eens dat je er terecht kon.

Bink

Nu De Koeiketel is geopend, werkt Alex Verhoeven alweer aan zijn volgende project: Bistro Bink dat in het voorjaar zal openen in de Turnhoutse Bloemekensgang.  “Met Bink willen we mikken op een jonger, meer trendy publiek, maar ook dat restaurant zal zich situeren in een lagere prijscategorie. Het voordeel van meer restaurants is ook dat we klanten die willen reserveren, op drukke dagen onze eigen alternatieven kunnen aanbieden”, aldus nog Alex Verhoeven.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Mol
Mol

Cosy in de Corbiestraat

Vanaf begin mei tot en met eind oktober tovert het Molse gemeentebestuur de verkeersvrije Corbiestraat om tot Cosy Corbie. In… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.