Nieuws Kempen De lekkerste afdeling De Kringwinkel verhuist naar Veerle-Laakdal

De lekkerste afdeling De Kringwinkel verhuist naar Veerle-Laakdal

De lekkerste afdeling De Kringwinkel verhuist naar Veerle-Laakdal

Het project InDeSoep werd in 2015 onder de vleugels genomen van De Kringwinkel Zuiderkempen. Het sociaal en lokaal tewerkstellingsproject kende de afgelopen 5 jaar een mooie groei, en het assortiment én de verkooppunten werden uitgebreid. InDeSoep maakt dagelijks verse soep, koude schotels, pasta’s en salades vol verse groenten. Dankzij de groei konden er 4 arbeidsplaatsen gecreëerd worden voor medewerkers met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Een gevolg van deze groei was echter wel dat de vorige locatie in Heultje te klein was geworden.

De vorige locatie van InDeSoep voldeed niet langer aan de noden van het project. In het voorjaar werd hard gewerkt aan de bouw van een spiksplinternieuwe grootkeuken in Veerle-Laadal. Sinds afgelopen zomer nam het project er zijn intrek.

InDeSoep is in de eerste plaats een sociaal en lokaal tewerkstellingsproject. “De manier waarop we dit doen, is bijzonder lekker. We dragen niet enkel de zorg voor onze producten en klanten hoog in het vaandel. We besteden daarnaast veel aandacht aan onze medewerkers”, klinkt het enthousiast.

De medewerkers werken gedurende een maximum periode van 2 jaar bij InDeSoep, nadat ze doorverwezen werden door het OCMW. Zo krijgen zij opnieuw kansen in de maatschappij. Waar nodig worden arbeidsattitudes aangescherpt. Daarnaast werkt InDeSoep ook met vrijwilligers, die hun dag zinvol willen besteden of gewoon genieten van het keukenwerk.

In Veerle-Laakdal produceren medewerkers dagelijks verse soep, koude schotels, pasta’s en salades boordevol dagverse groenten. Op vraag van de klanten verruimt IndeSoep dit najaar nog zijn aanbod . Je vindt de verse producten terug bij hoevewinkels en supermarkten in de buurt. Ook bedrijven in de regio bieden de gerechten van de InDeSoep aan als gezonde lunch voor hun medewerkers. Hierdoor kan het project het aantal tewerkstellingsplaatsen verhogen in de toekomst.

InDeSoep is innovatief door zich te richten op de korte keten. Er is een rechtstreekse band tussen lokale landbouwers en het bedrijf. Daarnaast maakt InDeSoep deel uit van vzw De Kringwinkel Zuiderkempen en creëren ze een werkvloer voor medewerkers met een afstand tot de reguliere economie. Mede door zijn duurzaam ondernemen ontving InDeSoep in 2020 het MerodeLabel.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.