Nieuws Kempen De Lokery past bouwaanvraag slachthuis aan

De Lokery past bouwaanvraag slachthuis aan

De Lokery past bouwaanvraag slachthuis aan

varkensDe bouwaanvraag voor slachthuis De Lokery werden tijdelijk ingetrokken. “We doen dat om de bouwaanvraag op enkele punten licht aan te passen zodat het dossier in orde is voor goedkeuring”, laat Marcel Laeremans, CEO van Bens Vlees NV weten. Het bedrijf wil de plannen zonder twijfel doorvoeren. Volgende week wordt de aangepaste bouwaanvraag opnieuw ingediend.

De Lokery wil naast de bestaande vleesverwerkend bedrijf Bens Vlees een slachthuis bouwen. Het project is een initiatief van Groep Noordvlees Van Gool uit Kalmhout en de Groep Vanden Avenne uit Oevel waartoe ook Bens Vlees behoort. Het gaat om een project van 20 miljoen euro. De installaties krijgen een slachtcapaciteit mee van 40.000 varkens per week. Door hun slachtcapaciteit te bundelen zetten beide partners een joint venture op die meteen in de Europese top komt met een totale slachtcapaciteit van liefst 3 miljoen varkens op jaarbasis. Daarmee wordt het de grootste slachterij van België. Het project creëert zo’n 100 nieuwe jobs.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer