Nieuws Kempen De Orangerie start met glutenvrije menukaart

De Orangerie start met glutenvrije menukaart

De Orangerie start met glutenvrije menukaart

Van links naar rechts: Dave Pelemans, Kris Belmans, Nicolas Petit en Erika Heylbroeck.

Van links naar rechts: Dave Pelemans, Kris Belmans, Nicolas Petit en Erika Heylbroeck.

Ook als horeca-uitbater is het zaak om voortdurend bij te sturen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Brasserie De Orangerie in Balen pakt als eerste in Vlaanderen uit met een volledige menukaart voor mensen met een glutenintolerantie.

Begin december 2014 trad sous-chef Nicolas Petit in dienst. Hij moet zich aan een strikt glutenvrij dieet houden en de zaakvoerders Dave Pelemans, Kris Belmans en Erika Heylbroeck boden hem de gelegenheid om een aantal glutenvrije gerechten uit te werken. “We krijgen wekelijks de vraag naar glutenvrij en hadden al enkele gerechten op de kaart staan”, vertelt Dave Pelemans. “Maar Nicolas is verder gaan experimenteren.”

Zelfde prijs
“Met een glutenvrije aardappelkroket ben ik toch wel enkele dagen bezig geweest”, legt hij uit. “De korst moet helemaal anders worden gemaakt dan bij normale. Het probleem bij glutenvrij is dat bereidingen gaan inzakken of uiteenvallen. Gluten bevinden zich in tarweproducten, net die dingen die worden gebruikt voor bindingen.” Sous-chef Nicolas en chef Erika werkten intussen een heel aantal gerechten uit zodat nu een volwaardige kaart wordt aangeboden. De gerechten worden aan dezelfde prijs aangeboden dan de gewone bereidingen hoewel de ingrediëntenkost hoger ligt.

De zaakvoerders van De Orangerie zijn ervan overtuigd dat ze tegemoet komen aan de vraag vanuit een behoorlijk grote doelgroep. “Statistisch ondervindt één op 200 mensen in meer of mindere mate hinder van gluten, maar bij weinigen wordt het effectief als dusdanig vastgesteld. Toch krijgen we meer en meer de vraag.”

Brasserie De Orangerie opende in april 2014 de deuren. Vanaf de start werd de zaak een groot succes waardoor geregeld klanten moesten worden geweigerd wegens volzet. Om die reden werd recent een bijkomende veranda aangebouwd die plaats biedt aan 22 personen extra.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer