Nieuws Kempen De roterende verreiker wordt 30 jaar oud

De roterende verreiker wordt 30 jaar oud

De roterende verreiker wordt 30 jaar oud

In 1991 verraste Italiaans bedrijf Merlo vriend en vijand met de introductie van de eerste roterende verreiker. Met een roterende bovenwagen werd het werkbereik van de Merlo verreiker aanzienlijk vergroot. De sector volgde al snel deze evolutie, maar Merlo hield 30 jaar stand en blijft ook vandaag marktleider in roterende verreikers.

Een verreiker is een soort vorkheftruck met telescopische mast die vooral in de landbouw, de industrie en de bouwsector wordt gebruikt. Roterende verreikers onderscheiden zich van de starre verreikers door hun roterende bovenwagen. Net zoals de geschutskoepel van een legertank kan deze 360° ronddraaien waardoor het werkbereik aanzienlijk groter is dan dat van een starre verreiker.

Blijven innoveren

Het was Merlo, de Italiaanse producent van verreikers, die 30 jaar geleden met de eerste roterende verreiker (of kortweg ROTO) op de markt kwam. Ook na deze eerste innovatie bleef Merlo volop investeren en innoveren. Vandaag bestaat het Merlo productgamma uit verreikers met hefhoogtes tot wel 34 meter en hefvermogens tot wel 7 ton.

Multi-inzetbaar

Met een arsenaal aan accessoires en zelfs de mogelijkheid tot afstandsbediening zijn roterende verreikers multi-inzetbaar, nog meer dan starre verreikers. Monteer een werkkooi en jouw verreiker wordt een hoogwerker. Een lier? Dan wordt hij een hijskraan. Een schepbak? Dan wordt hij een shovel. Één ROTO vervangt dus probleemloos verschillende andere machines.

Ook 30 jaar later zijn de verreikers van Merlo nog steeds het hoogtepunt van innovatie en veiligheid. Dat blijkt onder meer uit de comfortabele cabines met uitstekend verzicht, alsook uit de MCDC-technologie die aangekoppelde accessoires detecteert en de prestaties berekent in functie van de bijhorende laadtabellen.

Één adres

Met ruim 59 jaar ervaring is Hermans Heftrucks regiodealer voor de industriële verreikers van Merlo. In het uitgebreide aanbod aan nieuwe, tweedehands- en huurtoestellen biedt het bedrijf uit Rijkevorsel een professionele oplossing op maat van bedrijven.

Hermans Heftrucks uit Rijkevorsel specialiseert zich in de verkoop, verhuur en service van alle soorten vorkheftrucks, verreikers, hoogtewerkers en intern transportmateriaal.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Beerse
Beerse

J&J-vaccin goedgekeurd in VS

Het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap FDA heeft het vaccin van Johnson & Johnson goedgekeurd voor gebruik op de Amerikaanse markt. Meteen na… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.