Nieuws Kempen De Schrijfwerkerij mist zijn start niet

De Schrijfwerkerij mist zijn start niet

De Schrijfwerkerij mist zijn start niet

DeSchrijfwerkerij.be is een pas opgestart schrijfbureau. Freelance copywriter Bert Moons uit Bevel is initiatiefnemer, en schaart hiervoor enkele journalisten uit de Kempen achter zich om samen een team te vormen. Met DeSchrijfwerkerij wil Moons een bureau in de markt zetten met de flexibiliteit van een freelance copywriter.

Gezondheid was het laatste decennium niet de beste vriend van Bert Moons. De ellende begon in 2009, toen hij last kreeg van zijn rug na een tuinfeestje. “Om een lang verhaal kort te maken: de voorbije jaren onderging ik drie rugoperaties, tientallen infiltraties en denervaties en talloze behandelingen, waarvan niet ééntje beterschap bracht. In totaal ging ik de voorbije 12 jaar maar liefst 29 keer onder narcose”, legt Bert uit. Pijn werd nadien een rode draad door zijn leven, met zware depressies tot gevolg.

Bert overleefde een zware hersenbloeding in 2019, en moest daarna opnieuw leren wandelen, spreken én schrijven. “Er kwam heel wat logopedistenwerk bij kijken en sommige specialisten beweerden dat ik nooit nog zou kunnen schrijven,” zegt Bert. “Toch ben ik begin 2021 terug aan de slag gegaan als freelance copywriter, én met succes.”

Om al het werk gedaan te krijgen, heeft Bert versterking gezocht bij ervaren collega’s die hij al een tijd kende. En die vond hij in Hans Otten uit Herentals, Dominic Depreeuw uit Turnhout en Gino Van Looy uit Kessel. “Ik screende hen grondig en briefte hen ook om tot dezelfde schrijfstijl te komen.” Resultaat is DeSchrijfwerkerij.be, een bureau dat schrijft en herschrijft, redigeert en corrigeert en ook vertalingen doet.

Reageer op dit bericht

Reacties

Bert M. 2021-12-07 07:59:50

Meer info op www.deschrijfwerkerij.be of via bert@deschrijfwerkerij.be

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.