Nieuws Kempen De Verswinkel wint wedstrijd Win een Winkel en krijgt € 25.000

De Verswinkel wint wedstrijd Win een Winkel en krijgt € 25.000

De Verswinkel wint wedstrijd Win een Winkel en krijgt € 25.000

_MG_4668Sarah Beenaerts is de laureate van de wedstrijd Win een Winkel, die de voorbije maanden in Mol werd georganiseerd. Ze ontvangt een cheque van 25.000 euro van de gemeente om haar De Verswinkel te openen in een leegstand pand in het centrum van Mol. De jury gelooft sterk in het marktpotentieel en verkoos haar unaniem als eindwinnaar.

Beenaerts’ concept De Verswinkel met gezonde afhaalmaaltijden – bereid met vrijwel uitsluitend streekproducten en afvalarme verpakkingen – sluit perfect aan bij de moderne tijdsgeest. Veel mensen willen wel gezond en lekker eten, maar hebben weinig tijd om zelf te koken. Met telkens een dagmenu voor vlees, vis en vegetarisch, waarbij mensen vooraf online kunnen bestellen, speelt Sarah hier gericht op in. Ook voor een gezonde snelle afhaallunch kan je in De Verswinkel terecht. Om mensen haar winkel binnen te lokken, bouwt Sarah een ‘moestuin’ in de vitrine.

Geboren onderneemster
De jury beoordeelde Sarah als een geboren onderneemster. Zo heeft ze al een geschikt pand op het oog, onderhandelde ze met mogelijke leveranciers en creëerde ze zelf het interieur van haar winkel in 3D. Ze is al jarenlang gepassioneerd door koken. Met de Verswinkel maakt ze van haar passie haar beroep. De jury ziet De Verswinkel als de perfecte aanvulling op het bestaande horeca- en winkelaanbod in het centrum.

Win een Winkel stimuleerde mensen om te ondernemen. “We wilden mensen in de eerste plaats laten dromen van hun ideale winkel of horecazaak, waarbij we alle mogelijke ondersteuning en coaching aanboden om hun ideeën effectief in de realiteit te brengen. Dit coachingstraject – zowel voor als na de eerste selectie – vormde voor elke deelnemer een unieke ervaring”, aldus schepen van Lokale Economie Kathleen Deckx.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Herentals
Herentals

Digitale cadeaubonnen in Herentals

Handelshart Herentals lanceerde digitale cadeaubonnen. Het heeft communicatiebureau Phobos en Actor uit Geel onder de arm genomen voor de uitwerking ervan.… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer