Nieuws Kempen De Volvo EX90: een nieuw tijdperk van veiligheid breekt aan

De Volvo EX90: een nieuw tijdperk van veiligheid breekt aan

De Volvo EX90: een nieuw tijdperk van veiligheid breekt aan

De nieuwe Volvo EX90 is de meest revolutionaire Volvo in jaren. En dat is zonder te overdrijven. Het design alleen al doet wegdromen over de mogelijkheden. De Volvo EX90 met zeven volwaardige zitplaatsen is uitgetekend met sierlijke lijnen om alles uit het elektrisch rijbereik te halen, en met een mooie elektrische range van 600 km is dat zeker gelukt. Elke rit wordt een onvergetelijke ervaring.

 

De veiligste Volvo ooit gemaakt

De Volvo EX90 kan vanop liefst 250 meter afstand detecteren of er voetgangers in de buurt zijn. Dit is mogelijk dankzij LiDAR, een sensorsysteem dat laserpulsen gebruikt om op een zeer precieze manier afstanden te meten.

Maar ook aan de binnenkant heeft de Volvo EX90 high-end “voelsprieten”. De occupant sensing-sensoren laten het boordsysteem constant weten wanneer er wel of niet inzittenden in de wagen zijn. Een potentieel levensreddende oplossing, die bijvoorbeeld voorkomt dat bestuurders, in het gejaagde leven dat we allemaal leiden, vergeten dat er nog passagiers – zoals bijvoorbeeld kinderen of huisdieren – in hun geparkeerde wagen zitten. De autodeuren kunnen per definitie niet op slot wanneer er nog een levend wezen in de auto zit. Bovendien schakelt het boordsysteem op zo’n moment automatisch de airco in.

Autonoom rijden

In de ondersteunde rijmodus rijden wij met u mee. De auto laat u voortdurend weten wat hij ziet en op basis van welke informatie hij handelt. De modus biedt niet alleen stuurondersteuning en helpt u een constante snelheid aan te houden, maar helpt u ook bij het wisselen van rijstrook. De Volvo EX90 beschikt al over de juiste hardware voor autonoom rijden zonder toezicht. Op korte termijn zal de auto dus voor u kunnen rijden, mits de wetgeving in ons land dat toelaat.

Word uw eigen energieleverancier

Met de Volvo EX90 zult u op termijn ook bidirectioneel kunnen laden (ook weer mits de wetgeving in ons land dat toelaat). Met bidirectioneel laden kunt u uw energiegebruik goedkoper, efficiënter en duurzaam maken.

De Volvo EX90 in cijfers

  • Elektrisch rijbereik: tot 600km
  • Oplaadtijden: snelladen 10-80% in 30 min
  • Vermogen: 408pk
  • Versnelling (0-100 km/u): 5.9 sec.
  • 7 zitplaatsen

Meer weten over de Volvo EX90? Neem een kijkje op onze website.

Officiële concessiehouder met vestigingen in Geel, Herentals, Turnhout, Diest en Hechtel-Eksel.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.