Nieuws Kempen De werfwagen anno 2016: douche, koelkast, airco, keukentje,…

De werfwagen anno 2016: douche, koelkast, airco, keukentje,…

De werfwagen anno 2016: douche, koelkast, airco, keukentje,…

dak plusDakspecialist Dak Plus, met vestigingen in Westerlo en Geel, heeft een hypermoderne mobiele werfwagen voor het personeel in gebruik genomen. Die is niet alleen uitgerust met een toilet en rustruimte, maar ook met een douche, koelkast, airco en de mogelijkheid om een warm drankje of warme maaltijd te bereiden. Bovendien is de werfwagen voorzien van extra EHBO-materiaal, een brandwondenkoffer en persoonlijke opbergvakken voor de arbeiders.

“Goed personeel is moeilijk te vinden”, zegt zaakvoerder Johan Vandebuerie. “We willen hen dan ook tijdens hun werkuren zo goed mogelijk ondersteunen.” Vandebuerie, die zetelt in het bestuur van Confederatie Bouw Antwerpen, hoopt dat meer bouwbedrijven dit voorbeeld zullen volgen en zo het beroep van dakdekker, maar ook metselaar, voeger en alle andere beroepen binnen de sector een meer professionele uitstraling kunnen genieten.

Investeren in personeel
“Het is van groot belang voor de heropleving van het vakmanschap dat er overal geïnvesteerd wordt in personeel”, benadrukt de zaakvoerder, “en dat niet alleen op het vlak van arbeidsomstandigheden maar ook naar opleiding en veiligheid toe. Het verhaal van detachering vult enkel op korte termijn de leegte van het gebrek aan goede werkmannen. Dit komt doordat jonge mensen niet meer aan de slag willen als bouwvakker. Er moet opnieuw plaats komen voor de trots van de vakman en de appreciatie van de klant, aannemer en overheid die verder gaat dan de laagste prijs.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer