Schermafbeelding-2021-03-25-om-07.03.35

DECA Packaging depanneert paashaas van Twerk

Het Herentalse DECA Packaging heeft een van haar bestelwagens uitgeleend aan sociale werkplaats Twerk. De vzw zat stevig in de rats toen hun wagen het begaf. Voor de chocolaterie is Pasen een van de drukste periode van het jaar. Er zullen zo'n 200.000 paaseitjes met deze wagen naar hun bestemming worden gebracht.

 

Patrik De Cat, ceo bij DECA Packaging Group, overhandigde woensdagochtend de sleutels van een van hun bestelwagens. Tot eind mei kan Twerk er gebruik van maken.  Vanaf dan zal een nieuwe elektrische bestelwagen voor Twerk geleverd worden. Meer dan 5 ton fairtrade chocolade moet over het heel Vlaanderen geleverd worden.

“We zaten echt in een lastig parket,” vertelt communicatiecoördinator Bart Michiels van Twerk in Het Laatste Nieuws. “Onze oude bestelwagen heeft definitief de geest gegeven. Dankzij onze ‘Chocolade Helpt’-fundraisingsactie van einde 2020 hebben we het vooruitzicht op een gloednieuwe bestelwagen, maar die is pas klaar eind mei. We zochten dringend een oplossing voor deze drukke periode in aanloop naar Pasen, want op zo’n anderhalve week tijd moeten we nu aan meer dan 170 bedrijven en organisaties onze paaspakketjes leveren.”

“We hoorden van het probleempje bij Twerk en twijfelden niet lang,” zegt Patrik De Cat in de krant. “We stellen heel graag onze bestelwagen ter beschikking van dit unieke Herentalse project. Het is een kleine moeite voor ons, waar we echt een verschil voor hen mee kunnen maken.”