Nieuws Kempen DECA vindt missing link bij Kempisch bedrijf

DECA vindt missing link bij Kempisch bedrijf

DECA vindt missing link bij Kempisch bedrijf

Verpakkingsspecialist DECA uit Herentals zal vanaf 1 juni 2021 de emmerafdeling van Ravago uit Arendonk overnemen. Dat maakte het bedrijf pas bekend. DECA is gespecialiseerd in plastic verpakkingen voor voeding, en de aafdeling van Ravago sluit hier naadloos bij aan. Zo beschikt het Herentalse bedrijf over een compleet gamma van voedingsverpakkingen dat integraal in de Kempen geproduceerd is.

“Wij maken 100% recycleerbare kunststof verpakkingen voor voeding, van tapas tot slaatjes, van zuivel tot kant-en-klare maaltijden. Dat is de core business van DECA. Voeg daarbij emmers met bijpassend deksel en je hebt een compleet gamma voedingsverpakkingen, integraal geproduceerd in de Kempen”, zegt ceo Patrik De Cat. DECA neemt de activiteiten voor productie en verkoop van emmers over van Ravago uit Arendonk.

Al 40 jaar lang is DECA specialist in het verpakken van voeding, met een uitgebreid gamma potten en schalen in PP en PET uit eigen productie. Daarnaast beschikt het bedrijf over een gamma van verpakkingsmachines. DECA neemt per 1 juni de productiemachines, het bestaande productgamma en de klantenportfolio over van Ravago. Het nieuwe gamma heeft emmers in verschillende formaten. “Zoals alle DECA-verpakkingen zullen ook deze emmers voldoen aan de strenge normen en eisen van de voedingsindustrie.”

“Deze overname past volledig in onze strategie om verder te groeien in het segment van de kunststof verpakkingen,” aldus De Cat. “We investeren continu in onze organische groei en sluiten verdere overnames niet uit om deze groei te versnellen.”

DECA wil het duurzame karakter van de onderneming ook in  nieuwe producten doortrekken. Alle DECA-verpakkingen zijn 100% monomateriaal en dus ook volledig recycleerbaar. “We geloven rotsvast in de duurzaamheid van kunststof verpakkingen, waarbij recycleren en hergebruik van grondstoffen centraal staan”, aldus Patrik De Cat. “Een circulaire economie is de toekomst, waarbij PP kunststof verpakkingen, die duurzaamheid én volledige functionaliteit combineren, in pole position staan.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer