Delhaize Geel donatie Foto: Delhaize

Delhaize Geel zet zich in voor hartverwarmend project

Delhaize Geel schenkt de opbrengst van de wijnverkoopactie aan het nieuwe kinderziekenhuis ‘Planeet Goudgeel’. In totaal werden 1.800 flessen verkocht, goed voor een donatie van 1.800 euro.

Cuvée Geel’, de speciaal voor Delhaize Geel gebottelde wijn die ter gelegenheid van de volledige renovatie van de winkel vorig jaar op de markt werd gebracht, is helemaal uitverkocht. De opbrengst van de verkoop gaat zoals voorzien naar de lokale vzw Dimpnafonds die zo 1.800 euro extra kan investeren in de financiering van ‘Planeet Goudgeel’: het gloednieuwe kinderziekenhuis in Geel.

Nieuwe uitbaters

“Natuurlijk zijn we dit warme lokale initiatief als nieuwe uitbaters meteen mee gaan steunen”, vertelt Julie De Pelsmaeker, die in februari samen met haar man Brent D’Haese Delhaize Geel overnam. “Het Dimpnafonds heeft hier in Geel al enorme inspanningen geleverd om het nieuwe kinderziekenhuis mee te financieren, en we zijn heel blij dat we daaraan vandaag met het hele team van onze winkel een steentje kunnen bijdragen.”

“Als ambassadrice van het nieuwe kinderziekenhuis in Geel doet het me veel plezier dat ook lokale ondernemers zoals Julie en Brent van Delhaize Geel, hun schouders zetten onder ons project”, vertelt burgemeester Vera Celis (N-VA). “Zo zorgen we er samen voor dat Planeet Goudgeel helemaal tot leven kan komen op de nieuwe afdeling, en dat de jongste patiëntjes hun pijn en angst even kunnen vergeten en gewoon kind kunnen zijn, zelfs in een ziekenhuis.”