Nieuws Kempen Delidis koopt eerste kist Hoogstraatse aardbeien voor de goede zaak

Delidis koopt eerste kist Hoogstraatse aardbeien voor de goede zaak

Delidis koopt eerste kist Hoogstraatse aardbeien voor de goede zaak

De groothandel in groenten en fruit Delidis uit Gierle, die deel uitmaakt van de Groep Peeters-Govers, heeft vanmorgen bij de opening van het nieuwe seizoen van Coöperatie Hoogstraten de eerste symbolische kist aardbeien gekocht.

De primeuraardbeien gingen naar Delidis aan 500 euro voor 500g. In naam van de telers verdubbelde Coöperatie Hoogstraten het bedrag naar 8.000 euro. Actrice Maaike Cafmeyer mocht de cheque mee in ontvangst nemen. Ze is ambassadrice van Ups & Downs, een vereniging voor personen met een bipolaire stoornis of chronische depressie en hun omgeving.

Ook naar bedrijven
Erika Danckaers van Ups & Downs: “We zijn heel dankbaar voor deze gulle gift. Onze organisatie werkt namelijk volledig op basis van vrijwilligers. Met het geld willen we vooral lotgenotenbijeenkomsten organiseren. Daarnaast willen we psychische kwetsbaarheid onder de aandacht brengen en het stigma doorbreken. Zo organiseren we tal van lezingen in scholen en instellingen en dat willen we dit jaar ook opentrekken naar bedrijven. Ook op de werkvloer is er namelijk nood aan het doorbreken van het taboe.”

Wim Peeters van Delidis is verheugd met de aankoop van de aardbeien. “We wilden dit jaar absoluut de eerste symbolische kist aardbeien kopen. We werken al jarenlang goed samen met Coöperatie Hoogstraten en hiermee willen we vooral de telers bedanken voor hun kwaliteitsvol product. We zetten volop in op partnerships met lokale producenten en Hoogstraten is hierin toch wel een bevoorrechte partner. Dat we met deze aankoop ook ons steentje kunnen bijdragen aan een goed doel, is natuurlijk fantastisch. Jaarlijks steunt Delidis verschillende goede doelen en omdat Hoogstraten zo dichtbij is, mocht dit event uiteraard niet ontbreken. Psychische kwetsbaarheid is vandaag de dag nog altijd een zwaar miskend probleem. Ups en Downs is een mooie organisatie die dit thema uit de anonimiteit tracht te halen en daar willen wij zeker aan meewerken.”

Ter gelegenheid van het event bakte sterrenchef Roger van Damme, ambassadeur van Hoogstraten Aardbeien, vanmorgen wafels met aardbeien.

Coöperatie Hoogstraten realiseerde vorig jaar een productomzet van 222 miljoen euro. Dat is een daling tegenover de 235 miljoen van het jaar voordien.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer