Nieuws Kempen Den Berk Délice breidt uit met 10ha en investeert 2,8 miljoen in led

Den Berk Délice breidt uit met 10ha en investeert 2,8 miljoen in led

Den Berk Délice breidt uit met 10ha en investeert 2,8 miljoen in led

De producent van snoeptomaten Den Berk Délice breidt zijn serrecomplex in Rijkevorsel uit met 10ha, wat het totaal op 60ha brengt. De serres krijgen ledverlichting om het hele jaar door tomaten met dezelfde smaak en kwaliteit te kunnen leveren.

Den Berk Délice werd in 2014 opgericht door 4 vennoten-tomatenkwekers. Ze bundelden hun ervaring en expertise om als 1 merk de markt te betreden. De samenwerking gaf de mogelijkheid om zowel snel op te schalen als zich toe te leggen op smaakvolle tomaten.

Medezaakvoerder Koen Lauwerysen: “De afgelopen jaren hebben we gebouwd aan een sterk positie in de markt. Het is niet onze ambitie om de grootste te zijn, maar wel om de lekkerste tomaten te telen. We zien een duidelijke trend in voeding: de consument wil snel, lekker en gezond kunnen eten op een duurzame manier.”

Duurzame productie
De uitbreiding in Rijkevorsel verloopt in 2 fases. De eerste 10ha zal operationeel zijn eind 2019. Een verdere uitbreiding van 8ha staat gepland in 2021. Voor de belichting is gekozen voor led. “Dankzij assimilatiebelichting kunnen we in de wintermaanden dezelfde kwaliteit en smaak leveren als in de zomer”, zegt medezaakvoerder Luc Beirinckx. “Led-verlichting vergt een enorme investering van 2,8 miljoen, maar het is een energiezuinige lichtbron waardoor we veel minder energie nodig hebben om dezelfde productie te halen.”

Door middel van warmtekrachtkoppeling wordt eigen energie opgewekt en het gebruik van speciaal glas maakt dat er veel meer licht binnenvalt. “Hierdoor kunnen we 10% meer productie halen op eenzelfde oppervlakte.” Verder wordt regenwater gebruikt en gerecupereerd en verloopt gewasbescherming via biologische bestrijding.

Den Berk Délice is lid van Coöperatie Hoogstraten. Door de sterke groei is de megaproducent naarstig op zoek naar bijkomende medewerkers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer