Nieuws Kempen Deputatie verleent bouwvergunning voor slachthuis Oevel

Deputatie verleent bouwvergunning voor slachthuis Oevel

Deputatie verleent bouwvergunning voor slachthuis Oevel

©Bessels architecten & ingenieurs – B-Built

©Bessels architecten & ingenieurs – B-Built

De bestendige deputatie heeft de stedenbouwkundige vergunning van de NV Sus Campinae goedgekeurd. Die wil op het industrieterrein van Oevel-Westerlo 30 miljoen investeren in een nieuwe varkensslachterij, goed voor minstens 100 extra banen. Eerder kreeg het bedrijf ook al een milieuvergunning.

De NV Sus Campiniae is opgericht vanuit een samenwerking tussen de groep Vanden Avenne en de groep Noordvlees Van Gool. De bouw van een moderne slachterij door de NV Sus Campiniae op het industrieterrein van Oevel ondersteunt de verdere groei van beide groepen. Reeds voor deze samenwerking was in 2012 door Bens NV (onderdeel van de Vanden Avenne Groep) beslist haar bestaande slachthuis De Lokery te verhuizen van Lokeren naar Oevel. Een van de redenen hiervoor is dat Bens NV op het industrieterrein in de Nijverheidsstraat in Oevel al een varkenssnijderij en diepvriesinstallaties heeft. De investering in een moderne slachterij aanpalend hieraan op dezelfde site vormt een logische stap op dit industrieterrein.

Op 3 juli 2015 tekende de NV Lokery beroep aan tegen de weigering van de stedenbouwkundige vergunning door het schepencollege van Westerlo. Naar aanleiding van het beroep hebben diverse adviesinstanties de nodige onderzoeken opgestart. Deze onderzoeken wezen uit dat er geen bezwaren zijn om het nieuwe slachthuis te bouwen op het industrieterrein. Op basis daarvan kent de deputatie de stedenbouwkundige vergunning toe.

Opluchting
De NV Sus Campiniae, de vennootschap die uiteindelijk zal instaan voor de uitbating van het slachthuis, is opgelucht over deze beslissing. “Het unieke project Sus Campiniae betekent een belangrijke economische meerwaarde voor de regio. Wij streven ernaar om dit nieuwe slachthuis te bouwen met respect voor het milieu en de buurtbewoners, met wie wij een duurzame relatie wensen op te bouwen. Vanuit die optiek gaan wij zorgen voor een maximale voorkoming van enige hinder,” zeggen Dirk Nelen en Dany Cornelis van de NV Sus Campiniae. “Als er op een industrieterrein en voldoende verwijderd van de bevolking al geen slachthuis mag komen, mag het nergens komen. Wij zijn dan ook blij met de redelijke beslissing van de Antwerpse Deputatie”, vervolgen Dirk Nelen en Dany Cornelis.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer