AD Delhaize Cannaerts

Derde generatie Cannaerts opent nieuwe AD Delhaize

HEIST-OP-DEN-BERG – In verkaveling De Bos aan de Bossestraat in Heist-op-den-Berg opent op 10 oktober de nieuwe AD Delhaize. Zaakvoerster wordt Cathérine Cannaerts, de derde generatie Cannaerts die een winkel uitbaat in Heist.

De familie Cannaerts baat al meer dan een halve eeuw winkels uit in Heist-op-den-Berg. In 1954 openden Jules en Irma Cannaerts een kleine buurtwinkel aan het station van Heist-op-den-Berg. Later nam zoon Johan de zaak over. Hij verhuisde met de winkel naar de Kattestraat en bouwde de zaak uit tot Proxy Delhaize. Nu is de derde generatie aan zet. Cathérine Cannaerts, dochter van Johan, opent op 10 oktober de nieuwe AD Delhaize op Domein De Bos. Johan Cannaerts blijft ook actief in de versafdeling van de zaak.

Eigen accenten

[caption id="attachment_44573" align="alignleft" width="260"] Cathérine en Johan Cannaerts.[/caption]

In de winkel is het gebruikelijke gamma van Delhaize te vinden, maar Cathérine wil eigen accenten blijven leggen. “Dat gebeurt met ovenvers brood, vers versneden charcuterie, gerijpt rundsvlees, een verfijnd assortiment kazen en Italiaanse charcuterie en een eigen traiteurafdeling met verse gerechten, soepen en slaatjes. Voor het gerijpt rundsvlees gaan we een samenwerking aan met De Laet & Van Haver uit Hove. Ook de selectie van de kazen doen we zelf.”

In de winkel zijn zelfscankassa’s en gewone kassa’s die werken met een cashmanagementsysteem. De klant voert zelf het gevraagde bedrag in en krijgt via het systeem wisselgeld. De kassabediende komt niet in aanraking met geld.

Cathérine benadrukt dat ze veel belang hecht aan het gemoedelijke karakter van de winkel. “De nieuwe zaak is wel heel wat groter, maar onze service blijft. Klanten krijgen hulp als ze een bepaald product zoeken, we helpen bij het inladen van de boodschappen en willen zelfs mee helpen dragen tot aan de auto. Een persoonlijke aanpak is altijd één van onze troeven geweest en dat blijft zo.”