Nieuws Kempen Derde keer op twee jaar tijd opening

Derde keer op twee jaar tijd opening

Derde keer op twee jaar tijd opening

Het Turnhoutse viersterrenhotel Hotel Corsendonk Turnova opent voor de derde keer in twee jaar tijd zijn deuren.  Na een succesvolle opstart in augustus 2019 was het nieuwe hotel 6 maanden geopend tot de coronapandemie toesloeg. In juni 2020 werd het hotel opnieuw geopend, tot in november 2021 de tweede golf toesloeg en het hotel terug zijn deuren sloot.

“Wij zijn erg verheugd terug te kunnen opengaan. Wij krijgen al heel wat  signalen dat we aan het einde van deze moeilijke periode zijn gekomen. Onder het motto ‘derde keer, goede keer’ hopen wij nu voorgoed te kunnen open blijven”, zegt Jan-Felix Nédée, operationeel manager bij Corsendonk Hotels. “Er zijn al heel wat reservaties de komende week, voornamelijk in het vrijetijdssegment. Heel wat fiets- en wandeltoeristen komen de streek ontdekken.”

Volgens Nédée komt het zakelijk segment trager op gang. “Hier is het hotel afhankelijk van internationaal reisverkeer. In regio Turnhout zijn er heel wat internationale bedrijven die regelmatig gasten ontvangen, en hiervoor voor ons hotel kiezen. Door de coronapandemie is dit vrije reisverkeer nog niet mogelijk.”

Om de heropstart een extra boost te geven, pakt het hotel uit met een erg aantrekkelijke actie. In samenwerking met de Stad Turnhout biedt het hotel momenteel een gratis overnachting aan, bij boeking van een nacht. Deze actie kadert in de zomercampagne ‘Tot in Turnhout’ van Toerisme Turnhout. “Wij zijn enorm blij met de zomercampagne die de stad Turnhout heeft ontwikkeld voor de lokale toeristische sector. Gezien de moeilijke corona maanden waarbij wij geen inkomsten hadden, is deze actie erg welgekomen”, aldus Jan-Felix Nédée.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.