Nieuws Kempen Designprijs voor Waterbench van Ebema

Designprijs voor Waterbench van Ebema

Designprijs voor Waterbench van Ebema

RIJKEVORSEL – The Waterbench valt opnieuw in de prijzen. Het meubelontwerp dat op de markt wordt gebracht door Ebema uit Rijkevorsel, wint een Henry Van de Velde Award 2020, de meest prestigieuze designprijs van Vlaanderen. The Waterbench van ontwerper Barbara Standaert, is een zitelement dat regenwater opneemt dat wordt gebruikt door de planten die erin verwerkt zijn.

De jury van de Henry van de Velde-prijzen selecteert elk jaar ontwerpen die de wereld anders en beter maken. De categorie Habitat richt zich specifiek op designproducten die de woon- of werkomgeving verbeteren. Daarin bleek The Waterbench perfect te passen. De jury waardeerde hoe de ecologische zitbank stad, natuur en beton combineert. Het meubel geeft het groen opnieuw een plaats in het verstedelijkte landschap en biedt tegelijk zitcomfort. Zo bevordert het ook het sociale contact tussen inwoners in de openbare ruimte en werknemers in een bedrijfsomgeving.

Going for Gold

Vorig jaar won The Waterbench nog de Fast Track Design Award tijdens de Interieur Biënnale in Kortrijk. Met deze Henry van de Velde-prijs nestelen Ebema en Barbara Standaert zich nu in een select gezelschap. En dat is nog niet het eindpunt. Op 22 januari maakt Ebema ook nog kans op een van de Gold Awards. Zoals de Gold Award in de categorieën Habitat, Company en zelfs de Henry van de Velde Public Gold Award, de publieksprijs.

Iedereen kan daarvoor meestemmen, van 14 november tot en met 19 december, via www.flandersdc.be en www.henryvandevelde.be.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer