fietsketting

Deurwaarder telt voor wereldrecord

Als deurwaarder word je voor de meest uiteenlopende opdrachten gecontacteerd. Philip Brosens van het kantoor Snoeck & Brosens uit Turnhout staat deze week voor een bijzondere klus. Op 15 augustus moet hij in Vlimmeren vaststellen of de wereldrecordpoging ‘langste rijdende fietsenketting’ slaagt om te worden opgenomen in de Guinness World Records.

Wordt een deurwaarderskantoor doorgaans ingeschakeld voor het innen van vorderingen, het sturen van aanmaningen of de betekening van vonnissen, dan krijgen de medewerkers van Snoeck-Brosens deze week een heel andere opdracht voorgeschoteld. In het kader van de Worstenfeesten in Vlimmeren zet de organisatie een wereldrecordpoging ‘langste rijdende fietsenketting’ op poten.

Professionele organisatie
Het doel is dat zoveel mogelijk mensen op de fiets achter mekaar rijden. Het huidige record staat op 1.186 fietsers en werd gevestigd in Dhaka (Indonesië). In Vlimmeren willen ze dat in 1 ruk naar 1.500 brengen. Om dat allemaal officieel te maken is de officiële vaststelling van een deurwaarder nodig.

“We gaan de inschrijvingslijsten controleren en effectief tellen. Guinness Book vraagt beeldmateriaal en dus gaan we filmen en fotograferen”, vertelt Philip Brosens. “Ik zal zelf op een motor plaatsnemen om na te gaan of er inderdaad een ketting wordt gevormd. Ja, dit vraagt om heel wat voorbereiding. Ik deed destijds in Vlimmeren ook de vaststellingen bij de geslaagde recordpoging van de langste worst. Wat me toen opviel, is de professionele organisatie. Dat is ook nu opnieuw het geval.”

Brosens en zijn collega Snoeck zijn al meer dan 25 jaar benoemd als gerechtsdeurwaarder. In die periode hebben ze hun ambt zien veranderen. “Vroeger werden we veel gevraagd door verzekeringsmaatschappijen, maar die zijn veel overgestapt naar een incassobureau. Tegenwoordig merken we dat veel jonge gezinnen in de financiële problemen komen en moeten we vaak optreden namens nutsmaatschappijen. Ik pleit al langer voor een vak ‘huishoudboekhouding’ in het laatste jaar van de humaniora”, aldus nog Philip Brosens.