DEUST Burgemeester Frank Wilrycx van Merksplas, Jan Hertogs van Deust Events en Liesbeth en Marc Vandersmissen van Vandersmissen Feestservice in de Landloperskapel. — © Ronny van den Ackerveken

Deust Events neemt uitbating Landloperskapel over: “Extra locatie in ons aanbod voor feesten en evenementen

MERKSPLAS, OUD-TURNHOUT, HOOGSTRATEN - Het gemeentebestuur van Merksplas heeft de concessie voor de uitbating van de Landloperskapel in Merksplas-Kolonie toegewezen aan Deust Events uit Oud-Turnhout. De overeenkomst start in januari en duurt tot de restauratiewerken over of twee of drie jaar starten. De bedoeling is om de kapel meerdere keren per weekend te verhuren voor feesten of evenementen.

De verhuur van het meer dan honderd jaar oude gebouw verloopt nu via de gemeente Merksplas. Die deed een open oproep om een concessionaris te vinden. “Zes kandidaten uit de regio hebben gereageerd”, zegt burgemeester Frank Wilrycx (Leefbaar Merksplas). “Op basis van hun visie en aanpak hebben we een keuze gemaakt. Deust Events gaat vanaf 1 januari 2024 de uitbating op zich nemen voor een periode van twee à drie jaar. De termijn loopt af wanneer de renovatie van de Landloperskapel start. Als die werken klaar zijn, doen we een nieuwe oproep voor de concessie.”

Jan Hertogs (34) en Bert Dewinter (40) zijn acht jaar geleden gestart met Deust Events in Oud-Turnhout. “Eerst was dat kleinschalig, met tuinfeesten bij mensen thuis of een receptie aan de kerk”, legt Jan Hertogs uit. “Intussen doen we de volledige aankleding van grotere feesten. In plantentuin De Kleine Boerderij, op 500 meter van de Landloperskapel, hebben we al een aantal feesten georganiseerd in het voorjaar en de zomer. Met de kapel erbij kunnen we klanten een extra locatie in de buurt aanbieden, die ook in het najaar en de winter geschikt is.”

De Landloperskapel wordt vaak gehuurd voor feesten en evenementen. — © Ronny van den Ackerveken

Mobiele keuken

De nieuwe concessie betekent ook dat de Landloperskapel vaker beschikbaar wordt voor feesten en evenementen. “Nu wordt de locatie meestal maar een dag per weekend verhuurd omdat alles steeds een dag voordien moet opgebouwd worden en een dag later weer afgebroken”, zegt Jan Hertogs. “Wij gaan een mobiele vaste keuken plaatsen. Er komt ook een permanente installatie voor licht en geluid. Op die manier kan de kapel probleemloos meerdere keren per weekend gebruikt worden. Naast feesten blijft er ook plaats voor socio-culturele activiteiten, zoals tentoonstellingen en optredens.”

Vandersmissen Feestservice uit Hoogstraten wordt de voorkeurspartner van Deust Events voor de catering. “De Landloperskapel is een mooie locatie”, zegt kok en oprichter Marc Vandersmissen. “Een feest moet beleving zijn en daar leent de kapel zich perfect toe. We merken dat bij klanten de locatie steeds belangrijker wordt.” Marcs jongste dochter Liesbeth beaamt dat. “Het is een trend de laatste jaren dat mensen meer oog hebben voor de plaats van hun feest. Het mag iets anders zijn dan een gewone zaal. De Landloperskapel is een enorme troef, zeker als je weet dat het aantal locaties voor feesten in de regio kleiner wordt.”

Info: http://www.deustevents.be