Nieuws Kempen D’Heldt verdeelt elektrostatische sprayers: sneller en grondiger ontsmetten met minder vloeistof

D’Heldt verdeelt elektrostatische sprayers: sneller en grondiger ontsmetten met minder vloeistof

D’Heldt verdeelt elektrostatische sprayers: sneller en grondiger ontsmetten met minder vloeistof

WECHELDERZANDE – Firma D’Heldt, gekend voor het leveren en onderhouden van voedingsmachines voor professioneel gebruik, lanceert iets nieuws om zijn klanten te helpen bij het functioneren in corona-tijd: een elektrostatische sprayer om bijvoorbeeld deurknoppen, stoelen en dergelijke te desinfecteren. D’Heldt is verdeler voor België van dit unieke systeem.

Naast bijvoorbeeld kippenspitten en broodovens voor supermarkten levert D’Heldt voortaan ook elektrostatische sprayers; uniek op de markt volgens het bedrijf. Het is een systeem waarbij de ontsmettende spray in het toestel elektrostatisch wordt geladen. Dat geeft de druppels van de spray een meer positieve lading dan het oppervlak dat je wil behandelen en zo trekken de twee mekaar aan als magneten. “Daaraan zijn heel wat voordelen verbonden”, weet Peter Smet, zaakvoerder van D’Heldt. “Met dit systeem heeft de vloeistof de neiging om zich te gaan verdelen over het oppervlak. De ontsmettende vloeistof komt daardoor ook terecht op plekken die niet rechtstreeks zijn besproeid.”

D’Heldt is verdeler voor België geworden van dit uit de VS geïmporteerde systeem. Zaakvoerder Peter Smet gelooft er sterk in, omdat het gebruiksgemak combineert met efficiëntie en een besparing: “Als je bijvoorbeeld een autobus gaat desinfecteren, moet je met dit systeem veel minder achter en onder iedere stoel of bank kruipen. Het levert tijdswinst op én je gebruikt makkelijk 40 procent minder spray dan met andere systemen. Dat is ook nog eens beter voor het leefmilieu.”

De elektrostatische sprayers bestaan als handsprayer en als rugsprayer. Bij die laatste draagt de gebruiker een voorraadtank op zijn rug.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.