Nieuws Kempen Dicar voelt stijgende interesse in motorhome vakanties

Dicar voelt stijgende interesse in motorhome vakanties

Dicar voelt stijgende interesse in motorhome vakanties

GEEL – “In uw kot” wordt misschien nog wel een trend wat betreft de vakanties deze zomer. Dat merkt alvast Dicar, de verdeler van kampeerwagens uit Geel. De voorbije dagen is de belangstelling voor het huren of kopen van een motorhome op de website van Dicar enorm gestegen.

Het Geelse bedrijf Dicar, bekend van zijn grote vestiging naast de E313-afrit Geel-West, is een van de grootste mobilhomespecialisten in België. De showroom is door de coronamaatregelen gesloten, maar de onderneming van de Kastelse familie Van Eyck heeft wel een permanentie om via mail of aan de telefoon informatie te verschaffen en vragen te beantwoorden. Zo voelde het bedrijf dat opvallend meer mensen informatie zoeken over de mogelijkheden en prijzen van een motorhome. “Vooral online zien we dat er veel belangstelling is”, vertelt zaakvoerder Dirk Van Eyck. “Gewoonlijk hebben we op onze site zo’n 2.000 bezoekers per dag. Toen de veiligheidsmaatregelen voor het coronavirus vorige maand ingingen, zakte dat even naar 1.000 bezoekers per dag. Maar de laatste dagen zijn het 3.000 bezoekers per dag.”

Dirk Van Eyck denkt dat die belangstelling ermee te maken heeft dat mensen er rekening mee beginnen te houden dat ook de zomervakantie er dit jaar anders zou kunnen gaan uitzien dan anders. “Het is te verwachten dat vliegreizen of hotelreizen ook in de zomer nog beperkt worden. Mensen beginnen dus alternatieven te zoeken. En dan is een motorhome inderdaad de ideale oplossing; het is toch een beetje reizen in uw kot.”

Hygiëne

Volgens Van Eyck is het gegeven dat je met een motorhome controle hebt over je hygiëne nu een bepalende factor.  “De klant waardeert nu extra de privacy van een camper voor hygiëne en afstand van anderen”, beseft de zaakvoerder van Dicar. De mensen voelen er weinig voor om deze zomer in een massa van mensen of aan een overvol hotelbuffet aan te schuiven”, stelt Dirk Van Eyck. “In een kampeerwagen kan je het afstand houden netjes zelf regelen. Je hebt de je eigen douche en je eigen toilet.”

Ad hoc

Ook de flexibiliteit die een motorhome biedt, ziet Van Eyck als een troef in corona-context.

“Je hangt niet vast aan boekingen of dergelijke. Als de veiligheidsmaatregelen nog veranderen, kan je je daar met een kampeerwagen makkelijk aan aanpassen. Als je dat wil, en mag, rij je met een motorhome gewoon verder naar een volgend dorpje of bezienswaardigheid. Ik verwacht ook dat in Oost-Europa de maatregelen vlugger weer versoepelen dan hier. Met een motorhome kan je daar meteen op inspelen, zonder dat je vooraf iets hebt geboekt.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer