Zwerfvuilactie Dienstenthuis Foto: Dienstenthuis

Dienstenthuis maakt het ook buiten proper

Dienstenthuis poetst wekelijks de woning van 7000 gezinnen, maar vorige week trokken ze naar buiten en letterlijk de straat op. De 37 omkaderingsmedewerkers gingen met vuilniszakken en prikkers op pad en verzamelden heel wat kilo’s zwerfvuil.

Algemeen directeur Karolien Vervecken ging zelf ook mee op pad. “Elk jaar verzamelen we met onze omkaderingsploeg voor enkele opleidingsdagen. We zagen in deze zwerfvuilactie een mooie teambuildingskans met als extraatje dan een surplus voor een mooiere omgeving. Dat past perfect binnen onze bedrijfsvisie. We willen een positieve impact hebben op onze regio. Met tewerkstelling maar dus ook met initiatieven zoals deze.”

De zwerfvuilactie past ook in het duurzaam ondernemen beleid van het bedrijf. Samen met VOKA is Dienstenthuis vorig jaar gestart met een traject rond het behalen van een officieel charter rond duurzaam ondernemen. “Misschien moeten we eens nadenken of we dit over de ganse Kempen kunnen herhalen met alle collega’s. De impact zal nog veel groter zijn en misschien kunnen we zo ook meer mensen warm maken om vooral geen zwerfvuil achter te laten”, aldus een gemotiveerde Karolien Vervecken.