Dienstenthuis Foto: Dienstenthuis

Dienstenthuis verwelkomt 1.300ste collega en lonkt naar andere regio’s

Bij het begin van de zomervakantie, net na de feestweek van ‘Dag van de Thuishulp’, kon men bij Dienstenthuis de 1300ste collega verwelkomen. Het dienstenchequebedrijf met tien vestigingen in de Kempen blijft maar groeien en zet nu 1500 medewerkers als nieuwe mijlpaal voorop. ‘Er is een stevige concurrentiestrijd binnen de dienstencheques, maar net door die andere bedrijven kunnen wij groeien.’ zo klinkt het.

In 2006 begon Dienstenthuis onder impuls van de stad Turnhout als een lokaal tewerkstellingsproject. Bijna 20 jaar later is het een van de grootste werkgevers van de Kempen. “De grootste zijn is nooit onze doelstelling geweest, maar het is eerder een gevolg van het trouw blijven aan een scherpe visie. Onze thuishulpen staan altijd bovenaan op het organogram. We durven overdrijven in het mensgericht ondernemen en dat zorgt ervoor dat zowel sollicitanten als klanten heel bewust de stap naar ons zetten,” aldus Karolien Vervecken, ook al 17 jaar bij Dienstenthuis en sinds 2023 algemeen directeur.

Dienstenthuis blijft ambitieus en hoopt de komende jaren met nog eens 200 extra mensen te groeien. “Onze strategie bestaat uit verschillende opties”, meldt afgevaardigd bestuurder Tim Klaassen. “We bekijken of we in andere regio’s nog nieuwe kantoren kunnen openen en daarnaast verwelkomen we via overnames ook graag andere dienstenchequebedrijven onder onze vlag. Dat is tot hiertoe altijd al een win-win geweest. Tot slot zijn we ervan overtuigd dat we ook organisch zullen groeien. We zijn het meest mensgerichte van alle dienstenchequebedrijven en professionaliseren nog elke dag. We zetten via sponsoring en het steunen van goede doelen verder erg in op onze lokale verankering. Als we zo blijven inzetten op het ‘warmste’ bedrijf van de Kempen te blijven, dan gaat dat ook resultaten blijven opleveren.”