Acs_Afbeelding

Digitaliseren op enkele weken tijd

Duurzaam ondernemen is alsmaar belangrijker. Bij de productie van diverse kunststof industrieën  blijven steeds restanten over. Plastirec zorgt voor een oplossing door ze te recycleren, met opnieuw een zuivere grondstof als resultaat.

Plastirec wordt vandaag geleid door vader Rudi en zoon Nicky Jespers. Het bedrijf is gespecialiseerd in het recycleren van kunststoffen voor de industrie. “De resten, structureel productieafval of afgekeurde producten die voortkomen uit de productie van de kunststofverwerkende bedrijven, zijn onze zorg”, zegt de bedrijfsleider Nicky Jespers. “Op een dynamische en innovatieve manier verwerkt Plastirec diverse kunststofstromen. De zuivere grondstof die we hieruit genereren kan weer worden ingezet door de kunststofverwerkende industrie.”

Digitaliseren dankzij Ac|s Connect en Silver Fin

Dat zorgt voor heel wat cijfermateriaal dat goed opgevolgd moeten worden want wat binnenkomt in een bepaald gewicht en aan een bepaalde prijs, gaat met een ander gewicht en prijs opnieuw de deur uit. Tot voor 2020 werd dat allemaal op papier bijgehouden. Na het boekjaar 2019 kwam er echter een drastische omslag dankzij de samenwerking met Ac|s Accountants.

“Op enkele maanden tijd zijn we van een fichebak naar een online platform overgeschakeld. Eens je die beslissing neemt kan je ervoor kiezen dat op de lange baan te schuiven of je maakt er korte metten mee. Wij kozen voor dat laatste en daar werpen we nu onze vruchten van af”, gaat Nicky verder. “Mensen zijn bang van veranderingen en ook onze medewerkers waren wat afwachtend. Plots moesten ze afscheid nemen van een systeem waar ze mee vertrouwd waren. Vandaag zien we dat het digitaliseren hen enorm heeft gemotiveerd. Ze ontdekken de talloze mogelijkheden van het platform en kunnen heel snel duidelijke overzichten genereren. Dankzij de goede zorgen van Ac|s Accountants is die overgang eigenlijk heel vlot verlopen.”

Dankzij het systeem van Ac|s Accountants kan Plastirec de maandelijkse evolutie van het bedrijf nauwkeurig opvolgen. Inkomende en uitgaande facturen kunnen bekeken worden maar ook de kosten worden duidelijk weergeven. “Zeer actueel nu zijn de stijgende energieprijzen. Ons bedrijf verbruikt heel wat elektriciteit en dankzij Ac|s Connect en Silver Fin kunnen we die evolutie opvolgen”, weet Rudi. “En dat kan nu van overal, zelfs op mijn smartphone.”

Adviserende rol

“Wij kijken naar de toekomst en willen meer zijn dan een bedrijf dat registreert. Wij nemen een adviserende rol op en willen echt een partner zijn van onze klant. Een persoonlijke aanpak en een samenwerking op lange termijn is voor ons de focus”, besluit Vicky Bayens van Ac|s Accountants.

Ac|s Accountants en belastingconsulenten gevestigd in Brecht, Herentals, Hoogstraten, Mol, Ravels, Brecht en Turnhout.