Nieuws Kempen Dijk & Duin bouwt 54 appartementen

Dijk & Duin bouwt 54 appartementen

Dijk & Duin bouwt 54 appartementen

DeTuinenVanHerentals-2Het aannemingsbedrijf en makelaar Dijk & Duin zet binnen de ring van Herentals een groot woonproject in de steigers. In totaal komen er in twee fases 54 appartementen. Bijzonder is dat die nu al voldoen aan de BEN-norm (Bijna Energie Neutraal), de bouwnorm die de overheid vanaf 2021 oplegt.

Het project krijgt de naam ‘De Tuinen Van Herentals’ en situeert zich in een omgeving met veel groen en op wandelafstand van natuurgebied De Hellekens. In een eerste fase komen er eerst 15 en 18 appartementen, en uiteindelijk 54 in totaal. In de loop van 2015 wordt gestart met de bouw; de einddatum ligt in de periode 2016-17.

Zeer energiezuinig
De BEN-energienorm wordt bereikt door een combinatie van o.a. superisolatie, trippel beglazing, ventilatie, zonwering, passieve koeling en hernieuwbare energie (zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp,…). Voor de kenners: Dijk & Duin spreekt over E25, K17 en een gemiddelde netto energiebehoefte van 12,95kWh/m². Vooral dit laatste is opmerkelijk, want het is ongeveer een vijfde van wat voor BEN is vereist.

Het project wordt donderdag 11 december voorgesteld tijdens de maandelijkse netwerkavond van Via-Via in Golfclub Witbos in Noorderwijk. Alle informatie staat ook te lezen op www.dijkenduin.be.

Dijk & Duin is de firma van Filip Van Dyck, voormalig zaakvoerder van ramenproducent Vermat, een bedrijf dat hij meer dan 30 jaar leidde.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer