Nieuws Kempen Dineren Thuis zorgt voor restaurantbeleving in de eigen huiskamer

Dineren Thuis zorgt voor restaurantbeleving in de eigen huiskamer

Dineren Thuis zorgt voor restaurantbeleving in de eigen huiskamer

TURNHOUT/ARENDONK – Alweer een initiatief dat bewijst dat de corona epidemie toch ook creativiteit weet los te maken. Vier ondernemingen hebben een gezamenlijk initiatief opgestart: Dineren thuis. Daarmee kan je de restaurantbeleving naar huis halen, mét misschien een persoonlijke brief van een naaste daarbovenop.

“Ik ben wijnhandelaar, maar nu heb ik niet veel te doen”, begint Lutgard Pigmans van Le Pur Sang, die ook initiatiefneemster is van ‘Dineren thuis’. “Ik heb een vriendin met een bloemenzaak en een andere vriendin met een pop-up store met chocolade, die in dezelfde situatie zitten en zo is het idee stilaan beginnen opborrelen.” Dat idee is om de krachten te bundelen en uiterst verzorgde maaltijden aan huis te bezorgen, die naast culinaire verwennerij nog extra vreugde kunnen brengen.

Kwetsbare groepen

“Ook de situatie van mijn moeder en haar vriend heeft mij geïnspireerd’, licht Lutgard Pigmans toe. “Die mensen zijn hoogbejaard en doen dus niet zoveel activiteiten meer. Wel gaan ze af en toe nog eens op restaurant, maar ook dat kan nu niet meer door de veiligheidsmaatregelen. Er zijn nu natuurlijk wel take-away oplossingen, maar zij kunnen dat niet zelf afhalen.” Daarom is het idee gegroeid om een restaurantbeleving aan huis te organiseren en zo ontstond ‘Dineren Thuis’. Het is een samenwerking tussen restaurant Savoury, bloemenzaak De Geheime Tuin, wijnhandel Le Pur Sangen chocolaterie Bieke Meeus.

Luxe diner

Wie bestelt bij Dineren Thuis, krijg in een luxe doos een voorgerecht, hoofdgerecht, dessert en chocolaatje voor bij de koffie. Daarbovenop komt nog een droogboeket bloemen, een fles witte en een fles rode wijn. En als het even kan, is er ook nog een persoonlijke brief bij.

“Je kan bijvoorbeeld een pakket cadeau doen en dan via onze website een persoonlijk bericht erbij schrijven. Dat wordt dan in een mooie lay-out gezet en als brief  mee afgegeven. We geven ook nog wat uitleg mee over de wijnen en aanwijzingen over hoe de gerechten op te warmen. Het blijft allemaal wel op een hoog culinair niveau. Ons voedsel wordt veilig klaargemaakt in een afgesloten keuken door chef kok Kris Lauryssen. De ingrediënten komen via een korte keten binnen en worden dagdagelijks en enkel op bestelling bereid, verpakt en onmiddellijk verzonden.”

dinerenthuis.com

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer