Nieuws Kempen Directeur Special Fruit zwaait af

Directeur Special Fruit zwaait af

Directeur Special Fruit zwaait af

special fruitStichter en directeur François Maes van Special Fruit in Meer (Hoogstraten) heeft zijn laatste dag in het bedrijf gewerkt. De onderneming legt zich toe op de invoer van exotische en bijzondere fruit- en groentesoorten.

De zaak startte vanuit een supermarkt in Gooreind (Wuustwezel) die François overnam van zijn ouders in 1974. Later begon hij met de invoer van aardbeien uit Californië. Vijftien jaar geleden stapte zijn jongere broer Patrick mee in de zaak en legden ze de basis tot Special Fruit, dat werd opgericht in 1990. Twee jaar later vestigden ze zich op de Transportzone in Meer. Sinds twee jaar is Patrick algemeen directeur en ook de kinderen Ben, Tom en Koen zitten mee in de zaak. “Voor mij is het genoeg geweest na een carrière van veertig jaar”, vertelt François Maes (61). Hij blijft wel in de raad van bestuur zetelen.

Internationale expansie
Special Fruit levert bessen, exoten, zachte en harde vruchten en bijzondere groenten aan klanten over heel Europa. Het bedrijf heeft 157 vaste medewerkers in dienst, maar dat aantal kan in drukke perioden zoals de eindejaarsfeesten oplopen tot het dubbele met tijdelijke werkkrachten. In 2004 opende Special Fruit een verkoopkantoor in Spanje, wat ondertussen uitgroeide tot een volwaardige dochteronderneming met acht vaste medewerkers. Het bedrijf kreeg eerder dit jaar de eerste ‘Ondernemer voor Ondernemer Trofee’ voor zijn maatschappelijke rol in het zuiden. Het heeft bijzondere projecten lopen in onder meer Kenia, Tanzania, Ethiopië en Guatemala waar het opleidingen geeft aan lokale telers.

In 2015 viert Special Fruit zijn 25ste verjaardag. Het bedrijf breidt dan uit met 8000 vierkante meter opslagruimte.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer