Directie Dille en Kamille fietst De drie directieleden van retailbedrijf Dille & Kamille stappen op hun fiets naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van Dille & Kamille. — © rr

Directieteam Dille & Kamille viert 50-jarig jubileum met mini Ronde van België

Retailbedrijf Dille & Kamille viert haar 50-jarig jubileum en het 45-jarig bestaan van de eerste Belgische winkel met een mini Ronde van België. De directie fietst langs de vestigingen in Vlaanderen en Brussel. “Het is een unieke en sportieve manier om ons jubileum te vieren”, aldus de directie van Dille & Kamille.

De geschiedenis van Dille & Kamille gaat terug tot 1974 met de opening van hun eerste winkel in Utrecht. Dit jaar vieren ze dus hun 50-jarig bestaan. Er is nog meer reden tot feest want 45 jaar geleden, in 1979, openden ze hun eerste Belgische vestiging in Antwerpen, aan de Vleminckstraat.

Ter ere van deze mijlpalen stappen de drie directieleden op de fiets voor een mini Ronde van België. Het programma? Dat bestaat uit vijf ‘etappes’, of met andere woorden: een 5-daagse fietstocht die begon op 3 juni en waar in totaal 300 kilometer afgelegd zal worden en de Vlaamse en Brusselse vestigingen worden bezocht. “Volledig ongetraind”, klinkt het bij de directie.

“Wij zijn op de eerste dag van de tour naar de winkels in Hasselt en Turnhout gefietst. Die route bestond voornamelijk uit een vlak stuk fietspad langs het kanaal dus dat ging nog wel. Je voelt je spieren wel natuurlijk.” Elke dag fietst de directie zo’n vier uur waarna ze bij elke winkelstop worden verwelkomd door het winkelteam met een origineel ontvangst.

“In Turnhout had het winkelpersoneel een heel leuk idee, daar kregen we een voetbadje met kruiden en zout”, vertelt de directie. “Zo konden we de voeten even ontspannen na de tocht. Ze hadden ook allemaal Turnhoutse lekkernijen voor ons klaar gezet.”

Dinsdag startte de tweede etappe naar de winkels in Antwerpen, Mechelen en Gent. Dag drie is voor Gent en Brugge. Dag vier gaat de ronde verder in Kortrijk, Aalst en Brussel om dan de laatste dag te eindigen in Leuven.