Nieuws Kempen Dockx bouwt voor 10 miljoen serviceflats in Retie

Dockx bouwt voor 10 miljoen serviceflats in Retie

Dockx bouwt voor 10 miljoen serviceflats in Retie

dockx nvVanmiddag is de eerste steen gelegd van Residentie Den Eik aan de Sint-Martinusstraat in Retie. Bouwbedrijf Dockx NV uit Dessel bouwt er een complex met veertig serviceflats. Die worden via de vzw Den Eik gecommercialiseerd. De bouwkosten bedragen zo’n 10 miljoen euro.

De symbolische steenlegging werd uitgevoerd door burgemeester Patrick Geuens, schepen Luc Janssens en Marc Dockx, gedelegeerd bestuurder van Dockx NV en zelf woonachtig in Retie. De residentie verrijst op de plaats waar vroeger café Den Eik en zaal De 7 Nethen waren gevestigd. “Tegen de zomer van 2016 moet we de deuren kunnen openen”, voorspelt Marc Dockx. “We zien dit project als een referentie voor ons bedrijf.”

Te koop of te huur
“De serviceflats zijn tussen 85 en 130 vierkante meter groot en worden verkocht aan prijzen vanaf 190.000 euro. We richten ons in eerste instantie tot inwoners van Retie en omgeving”, zegt Marijke Beel, die het project begeleidt. “Het geheel is zo ontworpen dat iedere senior die nog zelfstandig kan wonen, er zijn intrek in kan nemen.” Jolien Dockx: “De flats zijn zowel te koop als te huur. Je hoeft er niet meteen zelf te komen wonen. In dit geval zorgt vzw Den Eik voor de verhuur.”

Dockx NV specialiseert zich in de bouw van rusthuizen en serviceflats. “Op dit moment hebben we een zestal werven lopen”, zegt Marc Dockx. “In Anderlecht en Merchtem gaat het om projecten van respectievelijk 20 en 35 miljoen euro. Die bouwen we in eigen beheer. Voor andere projecten, zoals in Meeuwen en Stekene, doen wij de bouwwerkzaamheden.” Dockx NV heeft een 40-tal werknemers in dienst. Dagelijks zijn op werven van het bedrijf gemiddeld een 150-tal mensen aan de slag.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer