Nieuws Kempen Dockx Immo maakt loft in Turnhoutse watertoren

Dockx Immo maakt loft in Turnhoutse watertoren

Foto: Facebook

Dockx Immo maakt loft in Turnhoutse watertoren

Dockx Immo uit Dessel neemt de markante watertoren in het centrum van Turnhout onder handen, en tovert het project om tot een horecazaak, kantoren en een loft. Omdat het om een beschermd monument gaat, had de bouwaanvraag heel wat voeten in de aarde.

Eén van de projecten van Dockx voor 2021 is de duurzame herbestemming van de watertoren aan de Warandestraat in Turnhout. Het gebouw is een icoon in de stad. Hierdoor moet de buitenkant van het gebouw maximaal behouden blijven.  Op het gelijkvloers komt een handelspand, met daarboven drie kantoorruimtes en een loft met terras.

Waterkuip

Die loft wordt gerealiseerd in de voormalige waterkuip, en zal een duplex zijn. Voor het terras wordt er een spie uit het dak genomen. Het indrukwekkende uitzicht krijg je er gratis bovenop. “We hebben nog geen opleverdatum”, zegt Stef Tuerlinckx in Het Nieuwsblad, “we pakken dit project stukje per beetje aan. De komende maanden willen we verschillende volumes creëren door de vloeren te leggen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.