Nieuws Kempen Dranken en groene stroom bij ’t Sas

Dranken en groene stroom bij ’t Sas

Dranken en groene stroom bij ’t Sas

NIJLEN – ’t Sas levert voortaan niet alleen dranken, maar ook elektriciteit. De drankencentrale bestaat bijna een eeuw en zette onder impuls van de jongste generatie zaakvoerders een groene stap vooruit. Het bedrijf plaatste zonnepanelen die ook vier gezinnen in de buurt voorzien van groene stroom.

Jarenlange traditie en innovatie gaan hand in hand, dat bewijst familie Boons van Drankencentrale ‘t Sas. Met een winkel voor iedereen en een groothandel, gericht op horeca, scholen, verenigingen en evenementen, zijn ze een gekende naam in en rond Nijlen.

Het bedrijf bestaat al ongeveer honderd jaar en is opgericht door Frans Buyens. Als kruidenier-kapper leverde hij ook bier en zo groeide de zaak uiteindelijk uit tot een drankencentrale. De zaak werd in de familie doorgegeven en groeide op een kleine eeuw uit tot de combinatie van drankencentrale voor particulieren en groothandel voor bedrijven. Hilde Verbist en  Jan Boons bouwden drankencentrale ‘t Sas op tot wat het nu is. Na 35 jaar hebben ze de dagelijkse werking overgedragen aan de jongere generatie Karolien Boons, Stanis Maes en Lieselot Boons.

De familie plaatste nu ook zonnepanelen. Via het energieplatform Bolt bieden ze aan vier gezinnen plaatselijk opgewekte groen stroom aan. “We willen als zaak tonen dat we bezig zijn met maatschappelijk verantwoord en ecologisch ondernemen. Bovendien willen we de nadruk leggen op het lokale aspect”, zegt Hilde Verbist.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.