Nieuws Kempen Drankenhandel laat klanten alcoholtest afleggen

Drankenhandel laat klanten alcoholtest afleggen

Drankenhandel laat klanten alcoholtest afleggen

HEIST-OP-DEN-BERG – De Heistse drankenhandel De Kievit laat zijn klanten tijdens de eindejaarsperiode proeven van een nieuw assortiment wijnen, bieren en sterke dranken, maar wil het wel veilig houden. Daarom kunnen de klanten na de proeverij hun alcoholpromillage testen.

Bij De Kievit is heel wat lekkers met een behoorlijk alcoholgehalte in de aanbieding. Om de klanten die proeven van de whisky, champagne, ambachtelijke bieren en wijn ook te helpen de verkeersregels in acht te nemen en zich veilig met de wagen te verplaatsen, heeft De Kievit tijdens de proefsessies een toestel ter beschikking waarmee klanten gratis een ademtest kunnen afleggen.

De alcoscan gebeurt in samenwerking met Vinum Et Spiritus, de Belgische federatie voor wijnen en sterke dranken, en met het Fonds Emilie Leus vzw.

Geert Van Lerberghe, algemeen directeur van Vinum Et Spiritus: “Alcohol en verkeer, dat botst. Daarom is het beter niet te drinken als je met de auto rijdt. Gebeurt dit toch dan zou iedereen de kans moeten krijgen om zijn of haar alcoholpromillage nauwkeurig in te schatten.  En dat kan met een alcoscan. Daarom zijn we blij met het initiatief en het goede voorbeeld van drankenhandel De Kievit.”

Véronique Van Aerde, winkelverantwoordelijke van De Kievit: “Bij ons staat de klant centraal. Met een grotere bewustwording rond de effecten van alcohol dragen we bij aan een grotere veiligheid. En dat voelt goed!’

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Lichtaart
Antwerpen

Bedenker Paschka is overleden

Vic Van den Putte is overleden. Hij was de uitvinder van de bekende smeerpasta van verse kaas en chocolade, die… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer