Nieuws Kempen Drie maanden hinder door werkzaamheden op Aarschotsesteenweg in Herselt

Drie maanden hinder door werkzaamheden op Aarschotsesteenweg in Herselt

Drie maanden hinder door werkzaamheden op Aarschotsesteenweg in Herselt

werken aarschotsesteenweg herseltDe drukke Aarschotseweg in Herselt, waarlangs ook heel wat bedrijven liggen, gaat vanaf 10 augustus drie maanden gedeeltelijk dicht voor het doorgaande verkeer. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start dan met wegwerkzaamheden op het kruispunt met de Madestraat.

Op het kruispunt van de Aarschotsesteenweg (N19) met de Madestraat gebeuren geregeld ongevallen. De herinrichting maakt dit kruispunt veiliger met de aanleg van nieuwe fietspaden, een nieuw wegdek en oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers. Met de herinrichting wil AWV ook de verkeersdoorstroming verbeteren. Hiervoor wordt een afslagstrook aangelegd waar kruisend verkeer kan wachten tot de volgende rijbaan vrij is. Ook legt AWV bushavens aan. Zo kunnen bussen langs de rijweg stoppen en kan het verkeer blijven doorrijden.

Tussen 10 en 29 augustus wordt een koker onder de weg gestoken en is doorgaand verkeer onmogelijk. Na 29 augustus kan je richting Herselt over één rijstrook en dat blijft zo tot het einde van de werkzaamheden begin november. Het verkeer naar Aarschot moet al die tijd een omleiding volgen.

Hinder beperken
AWV benadrukt dat de hinder zoveel mogelijk wordt beperkt. “Hiertoe nemen we verschillende maatregelen. We voeren de werken met de grootste hinder bewust uit in de vakantieperiode. De volledige afsluiting van de N19 gebeurt enkel in augustus wanneer het verkeersluwer is. De fasering van de werken is zo opgesteld dat doorgaand verkeer in één richting, langs de werf, zoveel mogelijk gegarandeerd wordt. Dit zorgt voor een betere bereikbaarheid van bewoners en ondernemers in en rond de werfzone en voor minder hinder bij doorgaand verkeer. Het openbaar vervoer ondervindt het grootste deel van de werken zeer weinig hinder. Behalve de eerste drie weken kunnen bussen in beide richtingen langs de werf rijden.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer