Nieuws Kempen Drie ziekenhuizen baten samen Kempens Hartcentrum uit

Drie ziekenhuizen baten samen Kempens Hartcentrum uit

Drie ziekenhuizen baten samen Kempens Hartcentrum uit

Kempens Hartcentrum_1De ziekenhuizen AZ Turnhout, AZ Herentals en H. Hartziekenhuis Mol en hun cardiologische diensten hebben de samenwerkingsovereenkomst voor de gezamenlijke uitbating van het Kempens Hartcentrum in Turnhout ondertekend. Op deze manier kan de Kempense patiënt dicht bij huis terugvallen op hooggespecialiseerde zorg op het vlak van interventiecardiologie waarvoor hij eerder buiten de regio verwezen werd.

In maart 2013 kreeg de associatie UZ Leuven–AZ Turnhout van de Vlaamse overheid groen licht voor de uitbating van een hartcentrum voor diagnostische en interventionele cardiologie (cathlab). Een jaar later was het cathlab op campus Sint-Elisabeth operationeel en ontving het zijn eerste patiënten. De Kempense ziekenhuizen en cardiologen werden uitgenodigd om de exploitatie gezamenlijk te doen. Ondertussen draait het Kempens Hartcentrum op volle toeren, met behandeling van 2400 patiënten vanuit de hele Kempen per jaar.

Jo Leysen, gedelegeerd bestuurder AZ Turnhout: “Het Kempens Hartcentrum is na 1,5 jaar op kruissnelheid gekomen met participatie van de ziekenhuizen van Herentals, Mol en Turnhout. Het centrum wordt uitgebaat in een innovatief samenwerkingsmodel tussen de drie ziekenhuizen en een overkoepelende associatie van de cardiologen van de drie ziekenhuizen. Door deze samenwerking wordt de kwaliteit van zorg en brede expertise van artsen en verpleegkundigen gegarandeerd en de dure infrastructuur en apparatuur optimaler gebruikt.”

Gelijkwaardige basis
René Daemen, algemeen directeur H. Hartziekenhuis Mol en Rudy Van Ballaer, algemeen directeur AZ Herentals: “Alle partners nemen op gelijkwaardige basis deel aan de uitbating, wat een mooi voorbeeld is van samenwerking in netwerken, waar minister De Block met de pilootprojecten in de nieuwe ziekenhuisfinanciering naartoe wil. Door te participeren zullen we mee de kwaliteitsopvolging kunnen doen ten voordele van alle patiënten in het Kempens Hartcentrum.”

Dr. Herman Van der Stighelen, medisch coördinator Kempens Hartcentrum: “Bij een verstopping van een bloedvat is het van levensbelang dat het probleem zo snel mogelijk opgelost geraakt (liefst binnen de 90 minuten). Terwijl patiënten en cardiologen uit de Kempen voorheen moesten uitwijken naar een gespecialiseerd centrum buiten de regio (Leuven, Antwerpen of Limburg), kunnen zij voortaan dicht bij huis worden behandeld.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer