Nieuws Kempen Drisag geeft jonge ontwerpers duwtje in de rug

Drisag geeft jonge ontwerpers duwtje in de rug

Drisag geeft jonge ontwerpers duwtje in de rug

De Tree D van Sam Goyvaerts.

De Tree D van Sam Goyvaerts.

Drisag uit Herentals heeft voor het eerst een ontwerpwedstrijd gehouden met Thomas More Mechelen, meer bepaald voor de studenten in de richting Voortgezet Onderwijs Meubel Ontwerp. Twee laureaten ontvingen een royalty contract. Verkoopt Drisag hun ontwerp, dan krijgen ze daar een vergoeding voor.

“De ontwerpen moesten aan een aantal criteria voldoen”, vertelt marketing en sales manager Chris Jamart van Drisag. “Ze moesten bijvoorbeeld kaderen in het nieuwe werken en het moest mogelijk zijn om ze in ons productieatelier te produceren. Tegelijk moesten ze commercieel haalbaar zijn.”

Hoog niveau
In totaal werd een 15-tal ontwerpen ingediend en beoordeeld door een vakjury. Als beste ontwerpen kwamen Egg2 van Robin van Helvoort en Tree D van Sam Goyvaerts als beste uit de bus. De winnende ontwerpen worden in productie genomen door Drisag en geïntegreerd in het productassortiment.

“In het verleden organiseerden we gelijkaardige wedstrijden met andere scholen”, weet Chris Jamart. “We vinden dit belangrijk. De studenten kunnen onze toekomstige leverancier, klant of medewerker worden. Het viel ons op dat het niveau van de inzendingen erg hoog lag. Er zaten heel bruikbare dingen tussen.”

Drisag is een fabrikant van gestoffeerde producten en realiseet kantoormeubelprojecten. Het bedrijf beschikt over een eigen productieatelier.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Herentals
Herentals

Digitale cadeaubonnen in Herentals

Handelshart Herentals lanceerde digitale cadeaubonnen. Het heeft communicatiebureau Phobos en Actor uit Geel onder de arm genomen voor de uitwerking ervan.… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer