Portret CEO’s

Drooghmans (Balen) fuseert met Limeparts (Genk)

De specialist in gevelbekleding Drooghmans uit Balen fuseert met zijn sectorgenoot Limeparts uit Genk. Tegelijk stapt Vaessen Industries in als partner in deze fusie. Genk wordt het hoofdkantoor, maar de vestiging in Balen, waar 30 mensen werken, blijft verder bestaan. De fusie gaat in op 25 juni.

“Beide firma’s zijn gespecialiseerd in hoogwaardige gevelmaterialen”, zegt Koen Vandersmissen, CEO van Limeparts. “Wij zijn actief in metalen gevelbekleding, waar Drooghmans zich toelegt op non-ferro zoals glad, volkern- en keramische panelen. Door samen een totaaloplossing aan te bieden voor combinatiegevels spelen we in op de groeiende vraag vanuit de markt. Aannemers bieden we 1 aanspreekpunt.”

2 CEO's
De operationele leiding van Limeparts-Drooghmans, de nieuwe naam van het fusiebedrijf, komt in handen van Koen Vandersmissen en Sven Drooghmans, CEO van Drooghmans. De eerste focust vooral op het verder uitbouwen van de toeleveringsactiviteiten, terwijl Drooghmans zich toelegt op de verdere uitbouw van bouwgerelateerde producten.

“We zetten in op groei en schaalvergroting”, aldus Sven Drooghmans. “Beide bedrijven zijn gezond en willen verder groeien dan vandaag mogelijk is met ons individueel aanbod. Niet alleen kunnen onze commerciële vertegenwoordigers nu een brede waaier aan producten voorstellen, ook de technische staf en projectleiding gaan nauw samenwerken. Dat houdt in dat op korte termijn de kennis herverdeeld zal worden en dat de activiteiten worden gecentraliseerd binnen Limeparts-Drooghmans.”

Het fusiebedrijf telt 150 vaste medewerkers en noteert een omzet van zo’n 20 miljoen. De ambitie is om tegen 2020 20% meer omzet te draaien, tot 25 miljoen euro. Daarvoor zal het dan een 20-tal nieuwe medewerkers aanwerven.