Nieuws Kempen Drukke verbindingsweg Herselt-Aarschot gaat weer open

Drukke verbindingsweg Herselt-Aarschot gaat weer open

Drukke verbindingsweg Herselt-Aarschot gaat weer open

N19_Aarschotsesteenweg_Fase1_siteVrijdagavond 20 november gaat de drukke verbindingsweg tussen Herselt en Aarschot (N19) weer open voor het verkeer. Dan zullen de werkzaamheden aan het kruispunt van de Aarschotsesteenweg en de Madestraat in Herselt zijn afgerond. Het kruispunt werd volledig heringericht om de verkeersveiligheid te verhogen en de doorstroming te verbeteren.

In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer begon een aannemer afgelopen zomer met de heraanleg van het kruispunt. Er werden vrij liggende fietspaden, nieuwe oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers en een middenberm aangelegd. Voor de bussen kwamen er ook bushavens zodat ze halt kunnen houden zonder het verkeer te hinderen. Deze ingrepen zullen het kruispunt veiliger maken en ook het verkeer tussen Herselt en Aarschot vlotter laten doorstromen.

Goede samenwerking
De gemeentebesturen van Herselt en Aarschot reageren tevreden: “De werken zijn vlot verlopen, mede dankzij de goede samenwerking tussen de verschillende partners. We zijn opgetogen over het resultaat, dat de veiligheid van alle weggebruikers ten goede komt.”

De werkzaamheden namen zo’n drie maanden in beslag. Het traject maakt deel uit van de Kempense noord-zuidverbinding. Langs het betrokken traject zaten heel wat bedrijven gevestigd. Die bleven het merendeel van de tijd bereikbaar via een richtingsverkeer vanuit Aarschot.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer