Nieuws Kempen Eandis test ledverlichting in Grobbendonk

Eandis test ledverlichting in Grobbendonk

Eandis test ledverlichting in Grobbendonk

StraatverlichtingEnergiedistributiebedrijf Eandis start in Grobbendonk een unieke praktijktest voor openbare ledverlichting. Langs een deel van de Herentalsesteenweg worden 20 verschillende nieuwe ledarmaturen geplaatst. Die zal Eandis drie jaar lang opvolgen. Zo test het bedrijf de optimale frequentie voor onderhoud en vervanging van leds, die almaar vaker in het straatbeeld zullen opduiken.

Bij openbare verlichting met klassieke gasontladingslampen moet Eandis de lampen geregeld vervangen, afhankelijk van de levensduur. Op dat moment wordt ook het volledige armatuur rond de lamp gereinigd. Voor de nieuwe ledtechnologie gelden andere regels. Die lampen hoeven niet te worden vervangen. Op langere termijn gaat de lichtsterkte van de leds wel achteruit, waardoor het volledige armatuur moet worden vervangen. Voor openbare ledverlichting zijn dus nieuwe regels nodig op het vlak van reiniging van de lampen en vervanging van de armaturen. Zo kan Eandis het ontwerp van nieuwe installaties correct inplannen.

Labo-onderzoek
Concreet plaatst Eandis binnenkort 20 nieuwe ledverlichtingstoestellen, elk met andere eigenschappen. Al die ledtoestellen worden minstens drie jaar lang opgevolgd. Op vastgelegde tijdstippen zullen ze tijdelijk worden verwijderd voor onderzoek in een labo. Op die momenten plaatst Eandis uiteraard wel verlichting met andere lampen. De nieuwe armaturen verbruiken tot 40 percent minder energie. Bovendien zorgt Eandis ervoor dat ze kunnen worden gedimd. Daarmee blijft de rijweg gelijkmatig verlicht en kan er nog meer energie worden bespaard.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Herentals
Herentals

Digitale cadeaubonnen in Herentals

Handelshart Herentals lanceerde digitale cadeaubonnen. Het heeft communicatiebureau Phobos en Actor uit Geel onder de arm genomen voor de uitwerking ervan.… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer