Nieuws Kempen Ebema stunt met levensgroot schip uit Giant Blocks

Ebema stunt met levensgroot schip uit Giant Blocks

Ebema stunt met levensgroot schip uit Giant Blocks

ebema schipPromotie Binnenvaart Vlaanderen vzw, nv De Scheepvaart, Waterwegen en Zeekanaal NV en Departement Mobiliteit en Openbaar Vervoer hebben de krachten gebundeld om met een communicatiecampagne de de binnenvaart te promoten. De campagne start met een spectaculaire stunt. Op drie locaties langs verkeersassen in Vlaanderen werden levensgrote schepen gebouwd. Ook Ebema nam hieraan deel en bouwde een schip uit materialen die ze via het water vervoeren. Hiervoor werden 232 Ton Giant Blocks vervoerd.

Transport via water
Dankzij de waterwegen kan Ebema de Giant Blocks (stapelblokken) makkelijker en verder transporteren dan via het wegverkeer. Door de hogere transportkosten is het gebied dat je met een vrachtwagen kan bestrijken veel beperkter.

De binnenvaart is een onmisbare schakel geworden in het logistiek proces van Ebema. Ebema vervoert jaarlijks 400.000 ton aan grondstoffen per schip. Om dezelfde hoeveelheid te vervoeren over de weg, zou een vrachtwagen 2,5 miljoen kilometer moeten afleggen. Bovendien heeft men op het water geen last van files en ook de administratie is beperkt tot een minimum. Een bijkomend voordeel is het positief effect op het milieu en de veiligheid op de weg.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer