Nieuws Kempen Ecover lanceert Ocean Plastic-fles in België

Ecover lanceert Ocean Plastic-fles in België

Ecover lanceert Ocean Plastic-fles in België

ocean plasticEcover uit Malle, producent van ecologische was- en reinigingsmiddelen, lanceert de Ocean Plastic-fles. De fles is gemaakt van gerecycleerd plastic waarvan 10 % oceaanplastic of plastic afval afkomstig van zee, stranden en rivieren. Met dit nieuwe product wil Ecover iets doen aan de wereldwijde vervuiling met ‘plasticsoep’ en de mensen bewust maken van de problematiek. De fles met afwasmiddel wordt verkocht via de Bio-Planet-winkels van de Colruyt-groep.

De Ecover Ocean Bottle heeft een opvallend ontwerp, geïnspireerd door de natuur. Ecover zag hoe eencellige organismen die in de oceaan leven, lichte en toch stevige skeletstructuren kunnen maken.  Aan de hand van dit voorbeeld werd een flesontwerp gemaakt waarvoor 15% minder plastic nodig is, zonder dat dit ten koste gaat van de sterkte van de fles. Het afwasmiddel in de fles heeft de geur van zeelavendel en eucalyptus en verwijst zo naar de zee.

Duurzame visie
Tom Domen, hoofd Europese innovatie van Ecover: “Bij Ecover willen we een katalysator zijn voor schonere oceanen, door mensen meer bewust te maken van het gevaar dat plastic vormt. We willen nu maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat er minder plastic in de zeeën terechtkomt. Dit maakt deel uit van onze duurzame visie op het verbeteren van verpakkingen. We zijn voorbij het punt waar we slechts willen dat onze verpakkingen ‘minder slecht’ zijn, we willen dat ze echt beter voor de wereld zijn. We moeten opnieuw nadenken over recyclage en echt serieus werk maken van een kringloopeconomie.”

Pieter Ceuleers, divisiemanager bij Bio-Planet: “Dit project van Ecover past in het engagement van Bio-Planet om met zorg gemaakte producten aan te bieden, die onze planeet respecteren. We willen onze klanten aanmoedigen om bewust te consumeren en dragen ons steentje bij om het thema op de maatschappelijke agenda te plaatsen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer