Nieuws Kempen Ecover schakelt over op productie van handgel voor rusthuizen en ziekenhuizen

Ecover schakelt over op productie van handgel voor rusthuizen en ziekenhuizen

Ecover schakelt over op productie van handgel voor rusthuizen en ziekenhuizen

MALLE – Ecover, de bekende producent van ecologische was- en reinigingsmiddelen in Europa, gaat in zijn fabriek in Malle 40.000 liter handdesinfectiemiddel produceren voor Belgische ziekenhuizen en zorginstellingen.

Om aan de almaar groeiende vraag te voldoen is Ecover afgelopen week in Malle gestart met de productie van handdesinfectiemiddel. Het is de bedoeling om 40.000 liter te produceren, bestemd voor Belgische ziekenhuizen en zorginstellingen. Ethanol, de bekendste en meest voorkomende alcohol, wordt toch al gebruikt in sommige Ecover-producten, zoals in afwasmiddel. Daarom kan het ontsmettingsalcohol hier gemakkelijk worden vervaardigd.

Daarnaast heeft Ecover in de afgelopen week al bestaande Ecover-producten geleverd aan meerdere zorginstellingen in de buurt, waaronder AZ Sint-Jozef in Malle en AZ Klina in Brasschaat, de kring van zelfstandige thuisverpleegkundigen Voorkempen en Wit-Geel kruis West-Vlaanderen.

“We zien een sterke verhoging van de vraag naar handzeep,” zegt Johan Synhaeve, EU Head of Supply Chain. “Om het reguliere productieproces in combinatie met de productie van het handdesinfectiemiddel in hetzelfde tempo voort te kunnen zetten is er extra capaciteit gecreëerd in onze fabriek in Malle.

Je zou denken dat consumenten nu eerder naar een ‘agressievere’ handzeep grijpen dan naar een ecologische, maar dat blijkt niet het geval. Ecover werkte vorig jaar samen met een bierproducent om restalcohol uit het bierbrouwproces te verwerken tot een nieuw afwasmiddel. “Maar voor deze ontsmettinghandgels werken we niet met gerecycleerde alcohol uit de bierbrouwerij”, preciseert de woordvoerder.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.