Nieuws Kempen Een digitale administratie? Alleen maar voordelen!

Een digitale administratie? Alleen maar voordelen!

Een digitale administratie? Alleen maar voordelen!

VGD breidt haar netwerk verder uit. Met een nieuw kantoor in Herentals, wil het tax-, audit- & accountancyadvieskantoor de Kempense regio nóg beter bedienen. Om het goede nieuws te vieren, deelt VGD nuttige tips uit voor ondernemers met een pak administratieve to-do’s.

Door de administratie te digitaliseren win je zelf aan tijd voor je core business of kan je accountant zijn of haar tijd benutten om meer advies te verlenen. Digitalisatie houdt dus alleen maar voordelen in. De vraag die zich echter stelt: begin je voorzichtig of ga je meteen radicaal? Slimme softwaretools bieden voor elk wat wils.

“Door te digitaliseren, werk je efficiënter. Op basis van je noden kies je hoever je daarin gaat: van het louter uploaden van facturen tot een volledig digitale boekhouding”, zegt Maarten Lindemans, vennoot bij VGD. “We tonen alvast aan wat mogelijk is met je administratie, of je nu zelf de boekhouding voert of dit aan ons overlaat.”

1. Digitale brievenbus voor facturen

Verstuur je aan- en verkoopfacturen rechtstreeks naar je boekhoudprogramma via de digitale brievenbus. Een tekstherkenningssoftware onthoudt de factuursamenstelling van bepaalde leveranciers, waardoor de facturen grotendeels automatisch ingeboekt worden. Synchroniseer ook je verkoopfacturatiepakket met je boekhoudpakket, zodat je je verkoopfacturen niet langer manueel moet (laten) invoeren.

2. Bon-app-etit: app voor kostenbewijzen

Stuur een foto van je restaurant- of parkingbonnetjes meteen door naar je boekhoudprogramma. Geknutsel met bonnetjes en ticketjes is voorgoed verleden tijd.

3. Facturen in bulk betalen

Bundel al je facturen in een enkel betaalbestand en geef met een simpele muisklik je akkoord voor betaling. Nadien kan je dit betaalbestand uploaden in je online bankmodule. De bank doet de rest.

4. Coda: Digitale bankafschriften

Een coda is een digitale versie van je rekeninguittreksels dat rechtstreeks naar je boekhoudprogramma kan worden verstuurd. Via toewijzingsregels en artificiële intelligentie worden de betalingen automatisch gelinkt aan de openstaande facturen. Heel wat efficiënter dan de uittreksels af te drukken en handmatig over te typen.

5. License to look: volg je boekhouding op de voet

Indien de verwerking gebeurt door VGD hou je via een meekijklicentie in je boekhoudpakket de vinger aan de pols van de financiële gezondheid van je onderneming. Je boekt zelf in en hebt een volwaardige licentie? In dat geval kunnen onze experten meevolgen en focussen op het adviseren.

Op zoek naar een financieel adviseur? Kom dan zeker langs in het nieuwe kantoor van VGD in de Atealaan 4 te Herentals.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer