HermansHeftrucks_Afbeelding

Een hoogwerker vervoeren? Dat kan ook met de aanhangwagen.

Een hoogwerker laten transporteren met een vrachtwagen is niet altijd voor iedereen de juiste oplossing. Soms is het namelijk een must om flexibel te zijn voor je eigen klanten en is het uitermate belangrijk om snel te kunnen schakelen en zelf te bepalen waar en wanneer je werken op hoogte uitvoert. De perfecte compagnon daarvoor? Een spinhoogwerker die je zelf op een aanhangwagen kan vervoeren bijvoorbeeld.

Kies je voor een hoogwerker die je op een aanhangwagen kan vervoeren, dan moet je met volgende aspecten zeker rekening houden.

Zo heb je een rijbewijs BE nodig om een categorie B-voertuig en een aanhangwagen of remorque met een maximaal toegelaten massa (mtm) van meer dan 750 kg en ten hoogste 3.500 kg te besturen. Ben je al in het bezit van een rijbewijs B, dan moet je geen extra theoretisch examen afleggen. Een praktisch examen is wel vereist.

Verder is het belangrijk om de mtm in de gaten te houden. De combinatie van het trekkend voertuig en aanhangwagen met hoogwerker mag bij een rijbewijs BE maximaal 7.000 kg wegen. De MTM van je aanhangwagen mag ook niet meer dan 3.500 kg bedragen. Dat wil zeggen dat het gezamenlijke gewicht van je hoogwerker en aanhangwagen niet meer dan 3.500 kg mag zijn. Houdt ook rekening met de maximale sleepkracht van je voertuig. Die kan je terugvinden op het CoC of keuringsattest van je voertuig.

Bij een aanhangwagen met een eigen gewicht van 800 kg en een trekkend voertuig met een maximale sleepkracht van 3.500 kg, kan je dus opteren voor een hoogwerker die maximaal 2.700 kg weegt. Dat is niet veel als je weet dat een kniktelescopische hoogwerker met een werkhoogte van 12 m al snel 4 ton weegt.

Spinhoogwerkers als oplossing

Maar er zijn ook lichte en compacte alternatieven, zoals spinhoogwerkers. Deze zijn ideaal om te vervoeren met een aanhangwagen. De spinhoogwerkers van Platform Basket zijn verkrijgbaar met werkhoogtes van 13 tot 43 m waarvan de modellen tot en met 20 m te vervoeren zijn met een aanhangwagen.

 

Het compacte design zorgt niet alleen voor een vlekkeloos transport, de toestellen passen op die manier ook door een deur of tuinpoortje. Met een spinhoogwerker bereik je dus plaatsen die met andere hoogwerkers vaak ontoegankelijk zijn.

Hermans Heftrucks helpt bedrijven graag verder in hun keuze, met gepast advies en haar ruim assortiment.

Hermans Heftrucks uit Rijkevorsel specialiseert zich in de verkoop, verhuur en service van alle soorten vorkheftrucks, verreikers, hoogtewerkers en intern transportmateriaal.