Nieuws Kempen Een kersverse dochter en 30 kaarsjes

Een kersverse dochter en 30 kaarsjes

Een kersverse dochter en 30 kaarsjes

Alex Geysen en Monique Maes, oprichters van Geysen Group, vieren 30 jaar ondernemerschap. Het familiebedrijf met hoofdzetel in Westerlo ontstond 30 jaar geleden als specialist in industrieel onderhoud binnen de recyclagesector. Het groeide van een tweemanszaak tot een bedrijf met 180 medewerkers dat over heel Vlaanderen Wallonië actief is.  Vandaag staat Geysen Group bekend als partner voor industrieel onderhoud met specialisatie in industriële projecten binnen de zware industrie. En dan is er nog CCB, het kersverse dochterbedrijf van Geysen Group uit Westerlo.

Geysen ontstond destijds als klein bedrijf in Westerlo met enkele techniekers die zich richtten op projecten voor de recyclage industrie. Geleidelijk aan kwamen daar regie-opdrachten bij voor het onderhoud van diverse recyclage installaties. Dit breidde later uit naar andere industrietakken waaronder vandaag de voedingsindustrie, farma, chemie, automotive, energiesector, machinebouwers en distributie & logistiek.

Vandaag heeft Geysen Group vestigingen in Westerlo, Hasselt, Sint-Niklaas, Torhout en Doornik. Met een omzet van 15 miljoen euro wil het familiebedrijf ook in tijden van corona een forse groei realiseren. “In 2020 bleef onze omzet stabiel, maar dit jaar willen we weer 8 procent groeien” zegt CEO Jef Rymen, die begin dit jaar het familiebedrijf vervoegde. “In hart en nieren zijn we nog steeds het familiebedrijf van 30 jaar geleden. Die langetermijnaanpak is in ons bedrijfs-DNA geschreven” aldus Alex Geysen en Monique Maes.

Academy on Wheels

“We hebben voortdurend de behoefte om verder te ontwikkelen, zowel voor onszelf als voor onze klanten”, vertelt Monique Maes. In 2019 opende Geysen Group nog een eigen opleidingscentrum. “Dankzij de Geysen Academy kunnen onze techniekers zich op verschillende niveaus bijscholen. Naast technische opleidingen en opleidingen rond soft skills, hebben we ook de kennis in huis om trainingen rond Industrie 4.0 aan te bieden”, zegt Monique Maes.

De Geysen Academy breidde vorig jaar nog uit met een ‘Academy on Wheels’, een grote truck met uitschuifbare oplegger voorzien van een mini-fabriek en leeromgeving. Voor Alex Geysen was de oprichting van de Geysen Academy een onmisbare stap naar verdere groei: “Vandaag is bij de werving en selectie het aspect ‘ervaring’ een steeds beperktere troef aan het worden. Vroeger was een ingenieur met 30 jaar ervaring een absolute krak in zijn vak. Vandaag verandert alles zo snel dat levenslang leren een evidentie is.”

Een nieuw dochterbedrijf

Alex Geysen is en blijft een creatief technisch uitvinder. Het dochterbedrijf CCB (Clean Conveyor Belt) is daar een mooi voorbeeld van. CCB gaat de markt op met gepatenteerde oplossingen voor transportbanden. “CCB (Clean Conveyor Belt) biedt een technische innovatie die meerdere problemen bij de klant met één oplossing kan verhelpen. Het probleem van een traditionele transportband is dat er veel gemorst wordt wat zorgt voor vervuiling en dus slijtage van de transportband. De gepatenteerde techniek van CCB zorgt dat er geen productverlies of morsen is, wat de slijtage, onderhoud en stilstanden drastisch vermindert” benadrukt Alex Geysen. Kortom, een minimale Total Cost of Ownership. De eerste installatie werd reeds succesvol geïnstalleerd.

“Ons dynamisch staat met enthousiasme klaar om het bedrijf naar een volgend niveau te brengen en Geysen Group nog meer op de kaart te zetten in het Belgische landschap” aldus CEO, Jef Rymen.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.