Nieuws Kempen Een miljoen euro Vlaamse steun aan Janssen Pharmaceutica voor supercomputers in Beerse en Geel

Een miljoen euro Vlaamse steun aan Janssen Pharmaceutica voor supercomputers in Beerse en Geel

Een miljoen euro Vlaamse steun aan Janssen Pharmaceutica voor supercomputers in Beerse en Geel

BEERSE/GEEL – Geneesmiddelenproducent Janssen Pharmaceutica mag rekenen op een miljoen euro transformatiesteun. Het geld is hoofdzakelijk bestemd voor het installeren van supercomputers om meer data te verzamelen en beter te beheren.

Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits (CD&V) kent 1 miljoen euro transformatiesteun toe aan Janssen Pharmaceutica. Daarmee helpt Vlaanderen het bedrijf bij een  belangrijke investering van 23 miljoen euro voor het verbeteren van de data-infrastructuur bij de farmagigant. In Beerse en in Geel komen er supercomputers en organiseert Janssen Pharmaceutica opleidingen datawetenschappen voor het personeel.

Janssen Pharmaceutica ziet een aantal belangrijke trends in de toekomst van de gezondheidszorg.  De wereldpopulatie stijgt, de bevolking veroudert en een minder actieve levensstijl lijdt tot meer chronische ziekten met hogere kosten in de gezondheidszorg.  Wereldwijd is er ook de bezorgdheid om iedereen, en zeker de zwakkere bevolkingsgroepen, toegang te bieden tot betaalbare en goede geneesmiddelen. “Als we daarop willen inzetten, moeten er innovatieve medische producten en behandelingen komen en moet de focus ook komen te liggen op ziektepreventie”, luidt het bij Janssen.  “Cruciaal daarbij is het verzamelen van data en daar willen we ons op gaan toeleggen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.