Een paard als loopbaancoach? Dat kan!

DESSEL - Liesanne Boeren is de bezielster van Heron Coaching. Voor de loopbaancoaching werkt ze met haar paard Lena. Op 19 november organiseert ze een workshop rond loopbaan- en paardencoaching op het domein van Soulhorses in Gierle.

"Iedere Vlaamse werknemer en zelfstandige die minstens zeven jaar aan de slag is, heeft recht op de VDAB-loopbaancheque", zegt Liesanne Boeren. "Helaas lijken nog te weinig mensen dit te weten. Ik breng daar samen met mijn paard Lena graag verandering in."

De zaakvoerder van Heron Coaching verwijst naar nieuwsberichten, waarin te lezen valt dat het slecht gesteld is met het werkgeluk van de gemiddelde Belg. "Sinds de uitbraak van de coronacrisis lijken veel mensen op zoek te zijn naar zichzelf en naar een nieuwe job. Het is tijd om initiatieven die werken aan een oplossing, meer in de kijker te zetten."

VDAB-loopbaancheque

De VDAB loopbaancheque is zo'n initiatief. Een cheque van 40 euro geeft recht op vier uur begeleiding bij een erkende coach. "Helaas is de drempel om naar een coach te gaan, voor velen nog erg groot. Door coaching in een unieke vorm aan te bieden, hoop ik deze drempel te verlagen."

Liesanne Boeren biedt loopbaancoaching aan tussen de paarden. Sinds september doet ze dat ook in Gierle. "Werken met paarden is de sleutel om mensen snel bij zichzelf te brengen. Voor veel mensen is het moeilijk voor te stellen wat paarden kunnen losmaken. Daarom organiseer ik nu enkele mini-workshops om mensen te laten kennismaken met wat paarden voor hun loopbaan en levensgeluk kunnen betekenen."

JobPlezier

Liesanne Boeren startte in 2017 als paardencoach en combineert dat sinds 2020 met loopbaancoaching. Ze is aangesloten bij loopbaancentrum JobPlezier.