Nieuws Kempen Een statutaire audit, verplicht of niet, kent enkel voordelen

Een statutaire audit, verplicht of niet, kent enkel voordelen

Een statutaire audit, verplicht of niet, kent enkel voordelen

Een statutaire audit van jouw onderneming, of die nu verplicht is of niet, biedt een onpartijdige en onafhankelijk blik op je financiële processen. Je bouwt er zekerheid mee in, zowel intern als voor je externe stakeholders. Nu VGD Accountancy een gloednieuw kantoor oprichtte in Herentals, is het advieskantoor de regionale auditpartner die uw onderneming nodig heeft.

Met een nieuw kantoor in Herentals is tax-, audit- en accountancykantoor VGD nu actief in 11 Belgische steden. 290 vakkundige experten bieden er financieel advies op maat van uw onderneming. Ook jaarlijkse audits maken een onderdeel uit van het uitgebreide dienstenpakket van VGD.

Verplicht of niet?

De statutaire audit is een jaarlijkse controle van je jaarrekening. Zo’n audit is verplicht voor vennootschappen en verenigingen die aan twee van de drie volgende criteria voldoen:

  • je draait een netto-omzet van 9 miljoen euro
  • je bereikt een balanstotaal van 4,5 miljoen euro
  • je hebt een personeelsbestand van 50 medewerkers

Of je onderneming is beursgenoteerd. In dit geval is de statutaire audit sowieso verplicht, ook voor dochterbedrijven die geconsolideerde cijfers publiceren.

Bedrijfsrevisor inschakelen

Wanneer jouw onderneming verplicht een statutaire audit moet laten uitvoeren, dient de algemene vergadering hiervoor een commissaris aan te stellen. Dat is een bedrijfsrevisor die voor een periode van drie jaar jaarlijks je financiële en administratieve organisatie doorlicht en daarover rapporteert.

Vrijwillige audit

“Ook al zijn veel kmo’s niet verplicht een bedrijfsrevisor aan te stellen, toch hebben ze baat bij een doorlichting van hun rekeningen”, stelt Bart Roose, vennoot bij VGD. “Een audit bouwt namelijk extra zekerheid en comfort in, zowel intern als voor je financiële en commerciële stakeholders. Je levert hen het bewijs dat je cijfers een getrouw beeld geven van je bedrijfsvoering. Een audit is dan ook meer dan alleen een nazicht van je cijfers. De auditor biedt een klankbord en is een sparringpartner bij financiële vraagstukken.”

Op zoek naar een professionele bedrijfsrevisor? VGD heeft meer dan 35 jaar ervaring. Kom zeker eens langs in het nieuwste kantoor in de Atealaan 4 te Herentals.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.